23948sdkhjf

Krisen lurer i horisonten

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Malermestre

Selvom sidste halvår 2022 gik bedre end frygtet, ser virksomhederne med bekymring på 2023. Kun hver tiende forventer fremgang i omsætningen, viser Danske Malermestres seneste konjunkturundersøgelse

Det er ikke rigtig godt, faktisk tæt på at være storslemt. For selvom det sidste halvår 2022 gik bedre end frygtet, så ser medlemmerne af Danske Malermestre sort på de første seks måneder af 2023 - og frygten er udbredt i små såvel som store virksomheder, viser Danske Malermestres seneste konjunkturundersøgelse. Blot 10 pct. af virksomhederne har positive forventninger til omsætningen, mens hele 41 pct. frygter en faldende omsætning. Tallene i undersøgelsen er vægtet med antallet af ansatte i virksomhederne, og hvis man ikke vægter besvarelserne, er det 53 pct. af virksomhederne, der forventer en faldende omsætning. Det er altså i særdeleshed de mindre virksomheder, der ser en krise lure i horisonten. 

Helt på samme måde når det kommer til beskæftigelsen, også her er forventningerne, at udviklingen kommer til at betyde færre ansatte. For selvom der var tale om en fremgang i antallet af ansatte i de sidste seks måneder af 2022 - 12 pct. af virksomhederne fik flere ansatte viser tallene, var der tale om et fald hos netto ti pct. af virksomhederne. 

Og forventningerne til 2023 er tilsvarende negative. Kun otte pct. af virksomhederne forventer stigende beskæftigelse, mens 40 pct. forventer færre ansatte. Halvdelen af virksomhederne regner ikke med at beskæftigelsen ændrer sig. 

Læs artiklen ’Krisen lurer i horisonten’ 

Foto Brian Rasmussen


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Malermestre

Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Danmark
Danske Malermestre

Send til en kollega

0.156