23948sdkhjf

Specialudviklet BIM-objekt gør det lettere at lave støttemur

| Medlemsnyhed | Indrykket af GRAPHISOFT Center Danmark

BY+LAND har fået hjælp af GRAPHISOFT Center Danmark til at udvikle et skræddersyet BIM-objekt, så de kan lave støttemure i terræn på deres projekter i Archicad.

BY+LAND er en by- og landskabstegnestue placeret centralt i Aalborg. De har gennem noget tid arbejdet seriøst med BIM, som de har anvendt til både skitsering og projektering af deres projekter. Kombinationen af Archicad og LAND4 giver et godt afsæt for 3D-projektering af landskabsprojekter. Dog kan der altid være specielle behov, der skal løses for yderligere at optimere workflowet i programmerne.  

Konkret havde BY+LAND behov for en løsning, der gør det lettere at lave støttemure i terræn i BIM. Derfor greb de fat i os hos GRAPHISOFT Center Danmark, og vi har hjulpet dem med at udvikle et BIM terræn-objekt.


LÆS OGSÅ Interview med Gitte Nielsen, indehaver BY+LAND: Når BIM giver oplevelser i landskabet  

BIM-objektet giver større fleksibilitet
Byplan- og landskabsarkitekt Hannah Nielsen fra BY+LAND fortæller om baggrunden for det nye BIM-objekt.

"Vi har længe søgt efter den gode løsning til støttemure i terræn, hvor vi ønskede større fleksibilitet end de standardobjekter og designfunktioner, vi fandt i Archicad. Derfor tog vi fat i GRAPHISOFT Center Danmark, som tilbød at lave et nyt objekt til støttemure som præfabrikerede L-elementer,” indleder Hannah Nielsen. ”Vores behov var at få ét 3D-objekt, hvor vi kunne styre udseende i 2D – herunder forskellige indstiller til murens fod og ryg. Med 'Støttemur'-objektet kan vi indstille dimensionerne på både fod og ryg i 3D og ændre udseende på de to dele i 2D, samtidig med at vi får de rigtige mængder ud i vores skemaer. Når vi tegner dele op i 3D får vi en bedre forståelse for terrænet og vi kan meget hurtigt opdage eventuelle kollisioner med bygninger, ledninger, træer og andet inventar."

LÆS OGSÅ BIM for landskabsarkitekter

Kollisionskontrol i forhold til terræn og facade
"Det virker super godt, både i 2D-tegninger, 3D-modellen og til mængdeudtræk," fortæller Hannah Nielsen og giver nogle helt konkrete tips til at få mest ud af processen med Archicad, LAND4 og de specialudviklede BIM-objekter.

"Vi bruger det bl.a. til kollisionskontrol i forhold til terræn og facade – primært ved indgange. Hvis man laver terrænprofilen i LAND4 lidt gennemsigtig i materialet, er det nemt at gennemskue løsningerne både over og under jorden. Vi starter normalt med én stor Surface-objekt i LAND4, som så detaljeres nærmest bygningen. Det giver mulighed for at lave en snit-tegning med både eksisterende og fremtidigt terræn, som danner udgangspunkt for en god snak om terrænregulering i forhold til myndighedsprojekter," afslutter Hannah Nielsen. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GRAPHISOFT Center Danmark

Rentemestervej 62
2400 København NV
Danmark
GRAPHISOFT Center Danmark

Send til en kollega

0.11