23948sdkhjf

Fynsk virksomhed solgt efter 25 år - Ny ejer er kendt ansigt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Uretek

Grundlægger af entreprenørvirksomheden Uretek, Ivan Steffensen, har valgt at sælge livsværket. Køber er virksomhedens administrerende direktør, Lars Erik Nielsen.

Den fynske virksomhed Uretek, der specialiserer sig i fundering og reparation af sætningsskader, har fået ny ejer. Handlen er faldet på plads i starten af januar, og med virkning fra 1. januar 2023 har administrerende direktør, Lars Erik Nielsen, købt virksomheden af stifter Ivan Steffensen, som grundlagde virksomheden for snart 25 år siden. Lars Erik Nielsen tiltrådte som administrerende direktør i foråret 2021 og kender derfor virksomheden indefra. 

“Uretek har et meget solidt markedsgrundlag i hele Danmark og en kundetilfredshed, jeg ikke har set mage til andre steder. Det gør mig glad og stolt at være en del af sådan en virksomhed – og er hovedårsagen til, at jeg har valgt at købe. Det er faktisk noget, jeg har drømt om i et godt stykke tid,” siger Lars Erik Nielsen.  

Ivan Steffensen stiftede virksomheden i 1998, hvor han etablerede det finske Uretek-koncept i Danmark. Den nye, patenterede metode gjorde det muligt at stabilisere sætningsramte bygninger og konstruktioner nedefra uden behov for opgravning. Det viste sig som et godt og holdbart koncept, og siden hen er forretningen blevet udvidet med skruepæle, som anvendes ved etablering af fundamenter og til efterfundering af eksisterende bygninger. 

“Det har været fantastisk at se forretningen blomstre gennem de sidste 25 år. Jeg er iværksætter af natur, og opstartsfasen er det, jeg er bedst til. Det stadie er jo for længst overstået med Uretek. Og set ud fra det samarbejde, Lars Erik og jeg har haft gennem de seneste to år, er jeg ikke i tvivl om, at han vil få succes med at videreudvikle forretningen og fortsætte med at tage godt vare på medarbejderne,” siger Ivan Steffensen. som forbliver del af Ureteks bestyrelse.  
 
Drømmen blev til virkelighed 
Igennem 21 år kørte grundlægger Ivan Steffensen tæt parløb med sin søn, Kent Steffensen, der også indtog direktørstolen i Uretek og spillede en central rolle i udviklingen af virksomheden. For to år siden valgte Kent Steffensen dog at træde ud af virksomheden, og stafetten blev givet videre til Lars Erik Nielsen, der tiltrådte som ny direktør.  

I virksomhedens bestyrelse er der stor opbakning til Lars Erik Nielsen, der fra første færd havde et ønske om at blive ejer af den velrenommerede virksomhed: 

“Det er tydeligt for os, at Lars Erik har haft hjertet med i Uretek lige fra starten. Og han har hele tiden været åben omkring sit ønske om at købe sig ind i virksomheden, når muligheden bød sig,” siger bestyrelsesformand Lars Egsvang Rasmussen.  

“Ligesom Ivan har Lars Erik stort fokus på kundeoplevelsen og medarbejdernes trivsel. Det fokus skal Uretek holde fast i, så i bestyrelsen er vi meget trygge ved ejerskiftet, og vi støtter helt op om Lars Erik og hans ambitioner for Uretek.” 
 
En niche med potentiale 
De seneste par år har været hårde ved byggebranchen, men det har ikke afskrækket Lars Erik Nielsen fra at investere. Selvom mange virksomheder har været nødsaget til at dreje nøglen om, er Uretek nemlig ikke slået ud af kurs: 

“Takket være rettidig omhu og et helt enestående team af medarbejdere, der har holdt fast i den kvalitet, som Uretek jo er kendt for, er vi kommet rigtig fint igennem de seneste par år. Vi har et nicheprodukt, der er efterspørgsel på, og vi har gjort meget for at blive mere synlige. Og så holder vi fast i at levere en sublim kundeoplevelse hver eneste gang,” siger Lars Erik Nielsen. 

Den internationale uro og økonomiske krise er ikke gået ubemærket hen for virksomheden, men forretningen har været stabil, og ledelsen tror på, at Ureteks løsninger rammer perfekt ind i tidsånden.  

“Der er masser af potentiale i Uretek, og lige fra jeg trådte ind i virksomheden, har jeg fokuseret på at nå ud til nye kundesegmenter og synliggøre, hvordan vores løsninger kan hjælpe til at reducere miljøbelastningen i både små og store byggeprojekter – og det kommer jeg til at fortsætte med,” siger Lars Erik Nielsen. 

For Lars Erik Nielsen sender det samtidig et stærkt signal, at han nu også kan skrive “ejer” på visitkortet: 

“Jeg tror virkelig på den her virksomhed, og det forpligter naturligvis at overtage et livsværk som Uretek. Ivan har skabt et solidt fundament, og jeg glæder mig til at bygge videre på det og sikre en sund og bæredygtig virksomhed i mange år frem med glade medarbejdere og positiv vækst på top og bund. Og Ivan fortsætter jo i bestyrelsen, så jeg kan heldigvis stadig trække på hans 25 års erfaring," afslutter Lars Erik Nielsen. 
 
Kig forbi til reception 
Ejerskiftet markeres med en uformel reception fredag d. 24. februar 2023, kl. 14.00 - 17.00, hvor Lars Erik Nielsen og Ivan Steffensen inviterer samarbejdspartnere, kunder og venner af huset til at kigge forbi og få lidt godt til ganen.  

Adressen er: 

Uretek 

Tværvejen 6 
5580 Nørre Aaby 

Har du lyst til at deltage, skal du skrive til info@uretek.dk og oplyse, hvor mange I kommer. 
 

Om Uretek 
Uretek er specialister i opgravningsfri, hensynsfulde og hurtige stabiliserings- og funderingsløsninger med 25 års erfaring i Danmark. Derudover har Uretek samarbejde med firmaer i mere end 70 lande. På verdensplan har Uretek-netværket løst mere end 100.000 opgaver, lige fra små private projekter til store industrielle projekter. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Uretek

Tværvejen 6
5580 Nørre Aaby
Danmark
Uretek

Send til en kollega

0.219