23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Solafskærmning vs. nye klimakrav i 2023

Et nyt år er begyndt, og samtidig oplever Danmark og resten af kloden den største energikrise i moderne tid. Ikke mindst inden for byggeri og bl.a. solafskærmning får det bred betydning fremover.

Energikrisen kan ikke alene mærkes på den private elregning og den mere slunkne pengepung foran kølerdisken nede i supermarkedet.

For i bredere forstand er det i høj grad også et vink med en vognstang om behovet for langsigtet tænkning i forhold til klimaspørgsmål. Og det falder sammen med nye klimakrav i byggereglementet.

EPD'er og livscyklus
Fra 1. januar 2023 skal bygherrer således bl.a. foretage en livscyklusberegning og overholde en CO2-grænseværdi for nybyggeri over 1.000 m2. Det betyder også, at man kræver miljødata for stort set alle typer byggematerialer, der anvendes i byggeriet.

Man slipper med andre ord ikke længere uden om en faktuel dokumentation for bidraget til et mere bæredygtigt byggeri i fremtiden, og her flytter EPD’er (miljøproduktdeklarationer) centralt ind i billedrammen.

Det er endnu muligt for bygherrer at benytte generiske miljødata. Men EPD’er er uden tvivl klart at foretrække, da de er en klar og helt specifik dokumentation for et produkts miljøpåvirkning.

En fortløbende indsats
Hos Blendex er vi godt på vej med EPD-arbejdet og har bl.a. miljøproduktdeklaration på alle vores screens, som er en væsentlig og effektiv form for udvendig solafskærmning, og flere andre er på vej.

Det arbejde skal fortsætte – hos os og resten af branchen, så vi ikke blot tænker mere bæredygtigt og langsigtet, men også sikrer en god og effektiv solafskærmning til fremtidens byggeri.

Ikke mindst med den udvendige form for solafskærmning, der effektivt kan slå flere fluer med ét smæk: Energireduktion, forbedret indeklima, større komfort, mærkbar økonomisk effekt på bundlinjen og mere velvære for os alle sammen. Vel at mærke med løsninger, der kan holde i årtier. Det er et fortsat grønt arbejde, vi byder velkommen.

Læs mere om de nye klimakrav HER og om EPD'er HER

Blendex A/S
Grusbakken 1-3
2820 Gentofte
Gentofte Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12478097
P nummer: 1000392510

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61122050 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.125