23948sdkhjf

Bygherre begejstret for renoveringsmetode

| Medlemsnyhed | Indrykket af Greenpipe A/S

Faldstammer på Øresundskollegiet, Amager.

Den almene boligorganisationsadministration FA09 har som bygherre valgt GREENPIPE A/S til et omfattende renoveringsprojekt af faldstammerne i 1025 boliger på Øresundskollegiet på Amager, København. FA09 administrerer omkring 11.500 lejemål fordelt på en række boligorganisationer og kollegier i Storkøbenhavn. Øresundskollegiet er det største kollegie iblandt, og med dette enorme renoveringsprojekt bevares faldstammerne og bliver med renoveringsmetoden renset og coated indvendigt, så de fremstår som nye.

Det hele skal foregå, mens beboerne stadig er i deres boliger.

Den teknik og metode, som GREENPIPE A/S anvender opgaven, er den helt rette, mener FA09.
For FA09 er der flere vigtige forhold, der spiller ind på valget af metoden.

”Øresundskollegiet har en del år på bagen, og vi har vurderet, at en udskiftning af faldstammer ikke ville give mening i forhold til bygningens alder, hvor den samlede bygningsmasse måske ikke vil have en levetid svarende til eventuelle helt nye faldstammer.

Desuden var det vigtigt for os, at beboerne ikke skulle flyttes ud af deres boliger, mens arbejdet med renoveringen af faldstammerne stod på, hvilket ikke ville have været muligt ved valget med en udskiftning af faldstammerne.

Vi mener, at med valget om at coate de eksisterende faldstammer opnås en god helhedsorienteret og bæredygtig løsning, når vi kigger på økonomi, materialeforbrug og indvirkning på beboernes liv.

GREENPIPE A/S har en meget professionel tilgang til deres arbejde, og deres medarbejdere har stor forståelse for omgangen med vores beboere.

Serviceniveauet er højt, og vores beboere føler sig mødt på en god måde. GREENPIPE A/S er ambitiøse både med deres service og deres håndværk, hvilket hele projektet nyder godt af,” siger Elsebeth Hauerslev Kjærgaard, projektchef hos FA09. og tilføjer, at prisen også er særdeles konkurrencedygtig i forhold til alternative muligheder.

Rådgivere også interesseret i relining-metoden
Fra rådgiversiden kan relining-metoden også være et godt valg for mange med behov for renovering af faldstammer.

Det gælder både fra en økonomisk side og fra beboervinklen.
”Generelt anbefaler vi denne løsning, hvis det ikke er muligt at udskifte, eller hvis der er mange bygningsarbejder på projektet.

Som regel vil vi gå med faldstammeudskiftning, da man bedre kender risikoen.

Relining-metoden har fordele for beboerne, der ikke skal generes af byggerod og håndværkere i særlig lang tid under renoveringen af deres faldstammer, når de er svære at komme til.

Det tidsmæssige er vigtigt i et større projekt, hvor besparelsen på mange uger er effektivt. Desuden er der en økonomisk fordel ved ikke at skulle skifte faldstammerne ud, men i stedet få renset og ’Coated’ faldstammerne, hvor der stadig er en lang holdbarhed på 30-40 år.

Hele det grønne aspekt, hvor man ikke udskifter, men genanvender materialet er også vigtigt for mange bygherrer ved renoveringer.

Vi anbefaler gerne vores kunder, at de overvejer at kigge på andre metoder end de sædvanlige, når der skal renoveres. I mange andre lande er man langt videre med relining-metoden og har anvendt den i mange flere år end herhjemme,” siger Radi Zojicic, VVS-ingeniør og Teamleder/Installationer hos Holmsgaard Rådgivende Ingeniører.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Greenpipe A/S

Ny Vestergårdsvej 17F
3500 Værløse
Danmark
Greenpipe A/S

Send til en kollega

0.172