23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Alt for lidt solafskærmning i Europa?

Klimaforsker påpeger i et 2022 Guidehouse-studie, at mindre end 50% af bygningerne i Europa i dag har solafskærmning. Og det er alt for lidt. Alt tyder på, at især udvendig solafskærmning er et vigtigt bidrag til kampen mod klimaudfordringerne.

"Mindre end 50 % af bygningerne (i Europa, red.) er i dag udstyret med solafskærmning, og en stor del af den eksisterende er ikke automatiseret.”

Det fremhæver Shady Attia, professor i bæredygtig arkitektur og bygningsteknologi ved Liége Universitet i Belgien via det europæiske nonprofit solafskærmningsforbund ES-SO.

Solafskærmning er bedre for planeten end aircondition
Shady Attia fortsætter om resultaterne i en international undersøgelse fra det anerkendte rådgivningsfirma Guidehouse:

”Resultaterne fra Guidehouse-studiet bekræfter min faste overbevisning, at solafskærmning er en meget bedre løsning end aircondition for vores planet, og at det er tvingende nødvendigt at overveje automatiseret solafskærmning for at gøre bygninger mere klimabestandige og mere energieffektive.”

Et godt bidrag til EU's European Green Deal
Shady Attia pointerer, at solafskærmning potentielt kan yde et enormt bidrag til EU’s European Green Deal.

Guidehouse-studiet, som Shady Attia refererer til, sammenligner for første gang direkte solafskærmning med aircondition.

Og det lander altså tungt på skrivebordet med en klar indikation af udfaldet til solafskærmningens fordel.

Se mere om resultaterne i studiet – herunder energireduktioner med op til 60 % omkring år 2050 og besparelser på 285 mia. Euro – udarbejdet for det europæiske nonprofit solafskærmningsforbund ES-SO HER

Fischer Danmark A/S
Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14553843
P nummer: 1000763056

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61 12 20 50 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.109