23948sdkhjf

Ny vejbelægning forskønner villakvarter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Overfladebelægning

I en grundejerforening kan husejerne se frem til mange år uden årlig udbedring af huller i vejene. Her har DOB stået for renovering af foreningens fællesveje og samtidig sørget for at skåne miljøet ved at genbruge de eksisterende kant-brosten.

Artikel fra Kd marketing support

De er overalt i Danmark. Små gader i ældre villakvarterer og mindre veje i nyere parcelhuskvarterer. Nogle veje er ejet af kommunen, andre er private fællesveje. Fælles for dem alle er, at de er nerven til liv, og den daglige trafik slider på belægningen. Vind og vejr slider også, og til sidst efterlader regnvejret store vandhuller i stedet for bare pytter. Asfalten slår revner, og kloakriste ligger ujævnt til fare for især cyklister.

I en grundejerforening i Dragør Enge har husejerne i mange år repareret huller og revner i fællesvejene, i alt 4.000 m2. Men i juni 2022 gennemgik kvarterets veje en total renovering, så alle veje nu ser pæne og ens ud overalt, uden de velkendte ”lapper” rundt omkring i asfalten. Opgaven blev udført som totalentreprise af Dansk Overfladebelægning (DOB), der reparerer og anlægger veje, stier og pladser i hele Danmark for både kommuner og virksomheder.

Slidte veje påvirker trafi ksikkerhed og huspriser
Vedligeholdelse af veje er et tilbagevendende punkt på dagsordenen i mange grundejerforeninger
landet over. Det er godt løbende at holde vejene ved lige, men til sidst kan vejenes udseende og generelle tilstand påvirke både trafiksikkerhed og huspriser, og så er en gennemgribende renovering nødvendig.

DOB rådgav grundejerforeningen i Dragør om hele processen fra start til slut. Fra valg af underlag til opmærkning. Først blev vejene rettet op, herefter blev der lagt en overfl adebelægning, og for at sikre et bedre vejgreb blev der til sidst lagt sorte granitskærver. Renoveringen af vejene blev afsluttet med opmærkning af hajtænder.

Eksisterende brosten bevaret
Vejene i kvarteret i Dragør skiller sig ud ved at være kantet af med smukke brosten. Brostenene grænser op til en slået græsrabat, som også bruges til parkering. Den løsning ønskede husejerne at bevare. De eksisterende brosten blev genbrugt, både for at skåne miljøet og for at undgå at kassere de gedigne og nyttige brosten. Bro stenene blev taget op, renset og efterfølgende sat i ny beton.

I dag kan husejerne i Dragør Enge nyde at køre på pæne og præsentable veje. Det ensartede udtryk har løftet det samlede indtryk af kvarteret som et attraktivt sted at købe hus, og grundejerforeningen kan glæde sig over, at udbedring af vejhuller hverken belaster dagsorden eller budget i mange år fremover.

Læs mere om projektet på
dob.dk

Om DOB
Dansk Overfladebelægning I/S (DOB) blev stiftet i 1981 og er ejet 50/50 af Colas og Pankas. 

DOB udfører både små og store opgaver inden for anlægning af veje, stier og pladser i hele Danmark. Vi løser alle typer belægningsopgaver – lige fra mindre opgaver for grundejerforeninger til de helt store for kommunerne.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Overfladebelægning

Rugårdsvej 206
5464 Brenderup Fyn
Danmark
Dansk Overfladebelægning

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109