23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny udgave af DesignLCA gør det lettere at beregne LCA

GRAPHISOFT Center Danmark lancerer DesignLCA som plugin. Det betyder, at du nu kan lave LCA-beregninger direkte i dit BIM-program.

DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner, der beregner CO2-udledningen for bygningens brug, produktion og transport af bygningsmaterialer, inklusive bortskaffelse og affaldssortering samt selve byggeprocessen.

DesignLCA er således det eneste BIM-baserede LCA-værktøj, der både beregner CO2-udledningen for bygningens materialer og energiforbruget til bygningens drift. Det er de to overordnede parametre, der indgår i de nationale LCA-krav, som bliver obligatoriske for al nybyggeri fra indgangen til 2023.

Med DesignLCA behøver du ikke at være LCA-ekspert for at lave LCA-beregninger
Nu lancerer GRAPHISOFT Center Danmark DesignLCA som et plugin i en beta-version. Hvor de hidtidige versioner af DesignLCA har været en template til Archicad og 2 Excel-filer, betyder det nye DesignLCA plugin, at du kan lave din LCA-beregning uden at du behøver at indtaste data i et regneark. Men derudover er der en række andre fordele, som gør den nye version af DesignLCA bedre end sine forgængere.

LÆS OGSÅ: Anders Lendager: Vi har længe efterlyst et dynamisk LCA-værktøj

For eksempel kan du selv indstille betragtningsperioden, så den passer til Bygningsreglementet og DGNB-certificeringer, ligesom du har mulighed for at indstille en række referenceværdier i henhold til de kommende krav i Bygningsreglementet og den frivillige bæredygtighedsklasse.

Med ’Energy Evaluation’ beregner du CO2-aftrykket fra driften af bygningen ud fra 3D-modellen og de indbyggede driftsdata og får med ganske få klik en energirapport. Dette kombinerer du med det iboende CO2-aftryk fra bygningens materialer, og hermed kan du selv lave LCA-beregninger, der både måler på materialernes iboende klimaaftryk og CO2-påvikningen fra bygningsdriften. Med DesignLCA kan du anvende LCA som et designredskab til at designe bæredygtige bygninger allerede i de tidlige faser.

DesignLCA er udviklet at GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Lendager, der blandt andet tester og kvalificerer LCA-beregneren.  

Du kan læse mere om den nye udgave af DesignLCA her

Gratis gå-hjem-møde om DesignLCA i samarbejde med Arkitektforeningen
Vil du vide mere om DesignLCA? Så afholder GRPAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Akademisk Arkitektforening og Lendager gratis gå-hjem-møde d. 17. november. Udover at blive klogere på LCA-beregninger på et overordnet niveau og DesignLCA på et mere konkret ditto, får du også indsigt i, hvordan Lendager arbejder med LCA på deres projekter.

 Yderligere info og tilmeldingsformular finder du her →

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.094