23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian Sverige kabler solcelleparker i Angola

Leverer alle kabler til projektet

FN har sat 17 mål for bæredygtig udvikling. En af disse er, at der i fremtiden skal være bæredygtig energi til alle. Det var noget, som Angola bed mærke i, da de udviklede landets energipolitik med henblik på at sikre 32 millioner indbyggere adgang til vedvarende energi.

Se video af selve anlægsprocessen

De afrikanske lande syd for Sahara har et stort behov for energi. Ifølge det Internationale Energiagentur mangler 600 millioner mennesker elektricitet i dette sårbare område af verden. Her er 70 % afhængige af forurenende energikilder såsom kul, træ, diesel og andre biobrændstoffer, der er skadelige for både miljøet og folkesundheden.

Særlige klimaforhold

Miljøet i Angola er meget anderledes end i Nordeuropa.  UV-stråling, luftfugtighed, ozonpåvirkning og temperaturvariationer er blot nogle af de udfordringer, som alle materialer skal kunne tåle. Her kan et kabel af utilstrækkelig kvalitet eller tilpasning hurtigt blive sprække eller porøst.

” Jeg er ikke i tvivl om, at solcellekablerne vil holde til de barske afrikanske forhold. Projektet har været både udfordrende og lærerigt, for ikke at tale om givende på et humanistisk plan.” udtaler Jesper Sundt OEM sales fra Prysmian Group Sverige

Stor investering i vedvarende solenergi

Ved hjælp af en finansieringsløsning fra Swedish Export Credit (SEK) og Export Credit Board (EKN) har Angolas regering lavet en aftale med Sun Africa og MCA Group om etablering af kabelinfrastruktur til 2 store solcelleparker nær hovedstaden Luanda og 5 mindre på landet til en samlet værdi af alt 560 millioner euro.  Hertil blev Hitachi Energy AB sammen med yderligere 15 svenske virksomheder tildelt forskellige opgaver som underleverandører.

Prysmian har leveret alle kabler

Prysmian Sverige har leveret alt fra fiber til mellemspændingskabler, herunder over 200 kilometer solcellekabler til de 7 solcelleparker i Angola. Prysmian TECSUN solcellekabel er designet med en tværbundet og halogenfri gummiisolering samt en forstærket dobbelt yderkappe, der kan modstå kraftige stød, gnavere og permanent nedlægning i AD8 vand. Prysmian TECSUN solcellekabel er specielt udviklet til DC systemer med et normalt temperaturområde fra -40°C til +90°C samt op til 20.000 timer ved 120°C. Det overholder standard EN 50618 og certificeret i henhold til både TÜV, VDE og UL.

I løbet af 20 år har Prysmian solgt mere end 1.500.000 kilometer af det kabel – hvilket rækker til jorden rundt mere end 37 gange – uden at registrere en eneste reklamation til isoleringen.  Læs mere om Prysmian Group komplette kabelportefølje til solcelleanlæg og vores  TECUN kabler på vores hjemmeside.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
Marketing Manager
+45 29924106 eva.jones@prysmiangroup.com

Send til en kollega

0.063