23948sdkhjf
Del siden
Annonce

3 vigtige skridt - et skoleeksempel på en indvendig rydning

”Vi stod og tænkte: Kan det overhovedet lade sig gøre, det her?” fortæller tilbudsberegner Michael Riesgaard, ”og nu står vi med det her flotte resultat.”

”Vi stod og tænkte: Kan det overhovedet lade sig gøre, det her?” fortæller tilbudsberegner Michael Riesgaard, ”og nu står vi med det her flotte resultat.”

Bygningen på Nordre Fasanvej var et udfordrende projekt. Med et areal på 5000 m2 kvadratmeter og en kort tidsperiode på 3 måneder, var en god proces vigtig.

Resultatet taler dog for sig selv. Ryddet ind til beton, mursten, trælofter og trægulve de fleste steder, står bygningen nu præcis, som bygherre ønskede det. Klar til renovering.

”Det her er et skoleeksempel på, hvordan en ryddet og saneret bygning skal se ud,” siger projektleder Anders Nielsen.

I videoen her kan du se, hvordan bygningen fremstår efter sanering og rydning.

Men hvordan når man fra A til B i en nedrivningsproces på kun 3 måneder?

Processen er ekstremt vigtig, påpeger Anders Nielsen.

”Alle vores sager starter i tilbudsafdelingen, hvor beregnerne gennemgår sagernes omfang og detaljer. Når vi vinder sagen, overleverer tilbudsberegneren sagen til os entrepriseledere,” fortæller Anders Nielsen og fortsætter:

”Det er vigtigt, at vi får alt på plads fra start af, så vi er så godt rustet som muligt. Der vil altid være uforudsete ting - men på denne måde kan vi gennemgå: Hvad gør vi ift. sanering? Hvor giver det mening at starte? Hvilke samarbejdspartnere kan vi bruge? Hvordan får vi genbrugt flest muligt ressourcer? Og så videre.”

Ansvar vægter højest

I Søndergaard vil man kun vinde opgaven, hvis man kan stå inde for resultatet til slut.

”Vi har et ansvar over for bygherre, som er vigtigere for os end at tjene penge,” fortæller Anders Nielsen.

I denne sag har planlægning været essentielt for, at projektet overhovedet var realiserbart.

Tre steps har været vigtige for den gode proces og flotte resultat:

Planlægning er det første skridt på vejen til en succesfuld nedrivning eller rydning.

”Det første vigtige step i denne sag var at briefe de ansvarlige entrepriseledere. Vi tager derfor altid et møde før opstart om processen,” fortæller tilbudsberegner Michael Riesgaard og fortsætter:

”i denne sag satte vi os sammen allerede før vi havde vundet sagen og talte om, hvordan vi skulle gribe den an. Jeg delte mine tanker – og produktionsdirektør Kasper Sørensen og projektleder Anders Nielsen kom med indspark.

Mange brikker skulle falde på plads, hvis projektet skulle muliggøres.

”Vi skulle bruge over 20 mand på sagen og klare den på 3 måneder – endda med en sommerferie, der bankede på døren i slutningen af projektet. Kunne det overhovedet lade sig gøre? Eller skulle vi lade projektet gå videre til nogle andre?” siger Michael Riesgaard, og tilføjer:

”Ud fra denne snak valgte vi at vi ville give den en skalle, vinde projektet og planlægge det så nøje, at vi ville klare det. Og det lykkedes.”


Folkene på sagen er en anden vigtig faktor i ligningen.

”Søndergaards formænd er så dygtige,” siger Anders Nielsen, ”i denne sag var det Antons (formand) første nedrivning i spidsen, og han har klaret det til bravur. Ved at give vores formænd ansvar og skulderklap hen ad vejen, vokser de med opgaven.”


Samarbejdspartnere er derudover altafgørende.

”Selvfølgelig er samarbejdet med bygherre vigtigt. Det er bedst, når det er baseret på god dialog og plads til at lytte til hinandens forslag og ønsker,” siger Kasper Sørensen, produktionsdirektør i Søndergaard og fortæller:

”Vores samarbejdspartnere er også essentielle. Netværk, vi kan hive fat i fra dag til dag og som står klar med nye idéer og kontakter. Det er vigtigt konstant at pleje og udbygge disse netværk. Det gælder især ift. afsætning og videregivelse af ressourcer til genbrug.”

Søndergaard A/S
Smedetoften 16
3600 Frederikssund
Frederikssund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34203717
P nummer: 1017381659

Kontaktperson

CIH
Camilla Illum Hansen
cih@soendergaard.dk

Send til en kollega

0.079