23948sdkhjf

Sådan kommer du i gang med LCA-beregninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af GRAPHISOFT Center Danmark

2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del bygningsreglementet for al nybyggeri. Læs, hvordan du får overblik over LCA på dit byggeprojekt.

2023 – og hermed de obligatoriske LCA-beregninger bliver LCA-beregninger som en del af bygningsreglementet for al nybyggeri med en grænseværdi på 12 CO2e / Kg / år for byggerier over 1.000 m2 – nærmer sig med hastige skridt.

For at hjælpe rådgiverne med at få overblik over deres projekters klimaftryk, har GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Lendager udviklet DesignLCA, der er en BIM-baseret LCA-beregner, der både beregner CO2-udledningen for selve byggeriet og bygningens drift – de to parametre, der indgår de kommende nationale LCA-krav – allerede i de tidlige faser.

Få overblik over dit byggeris klimaaftryk med DesignLCA

Med DesignLCA får du overblik over CO2-udledningen for bygningens brug, produktion og transport af bygningsmaterialer, inklusive bortskaffelse og affaldssortering, samt selve byggeprocessen. I LCA-regi svarer det til LCA-faserne A1-A5, B6, C3 og C4, hvilket er regnemetoden i de kommende LCA-krav. 

LÆS OGSÅ: DesignLCA dokumenterer klimaaftrykket på Lendager-projekt

DesignLCA er nu en del af den danske lokalisering til Archicad 26

DesignLCA er netop blevet en af den danske lokalisering (template) til Archicad 26. Den nye lokalisering indeholder blandt andet også Molios lagstruktur samt klassifikation med BIM7AA og CCS.   
 
Udover selve template-filen, får du to Excel-ark: Ét til at udføre selve LCA-beregningen og ét til at oprette nye materialer i Archicad på baggrund af EPD’er. Derudover får du også en manual som PDF-fil, hvor du også kan se, hvordan du skal oprette nye materialer fra EPD’er.

Download DesignLCA inklusiv how-to manual
Du kan downloade DesignLCA inklusiv en trin-for-trin guide her → 

Har du spørgsmål til DesignLCA, er du velkommen til at kontakte GRAPHISOFT Center Danmark på info@formfaktor.dk eller 8862 6680. 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GRAPHISOFT Center Danmark

Rentemestervej 62
2400 København NV
Danmark
GRAPHISOFT Center Danmark

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125