23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Wilhelm Lauritzen-terminalen får facaderens

Den gamle lufthavnsterminal har været meget igennem. I 1999 blev hele bygningen flyttet. Og netop nu er facaden blevet renset og imprægneret, så den fremstår pæn i mange år frem.

FÅ ET TILBUD PÅ FACADERENSKLIK HER

Natten til 19. december 1999 blev den gamle Wilhelm Lauritzen-terminal flyttet hen over landingsbanerne i Kastrup lufthavn. Bygning, der var blevet fredet, stod i vejen for udvidelsen af Københavns Lufthavn. Derfor skulle den gamle bygning fra 1939 flyttes ca. 2 km.

Mest til VIP’er
Det lyder som en lidt for utrolig historie, men den er ikke desto mindre sand. I dag befinder bygningen sig således stadig i Københavns Lufthavn, hvor den tager imod VIP-gæster, når de kommer til Danmark. For eksempel tager H.M. Dronningen imod gæster, når der er statsbesøg, og sportsfolk bliver hyldet, når de kommer hjem til Danmark med en sejr i bagagen.

Hvid og fin facade var fyldt med smuds
Igennem tiden var den gamle facade dog blevet hårdt ramt af smuds fra flytrafikken. Også alger fra den omkringliggende natur havde sat sit præg på de fine, hvide ydervægge. Det var ikke værdigt for den ikoniske bygning.

Hos All Remove Danmark har man i forvejen et stort kendskab til afrensning af graffiti på fredede bygninger, fx er graffiti blevet fjernet fra Vestvoldens fredskrudtmagasiner. Derfor var All Remove oplagt til opgaven.

Skånsom behandling og imprægnering
For at fjerne løstsiddende smuds og alger blev der først foretaget en skånsom afrensning med vand under lavt tryk. Nogle steder blev der også affedtet og rengjort med basisk sæbe.

Til slut blev facaden beskyttet med All Removes vandbaserede og miljøvenlige imprægnering, der gør overfladen mindre modtagelig overfor smuds og alger.

I alt blev 1.240 m2 facade afrenset. Nu fremstår den gamle, fredede bygning igen pæn og præsentabel – og parat til at tage imod VIP-gæster.

FÅ ET TILBUD PÅ FACADERENSKLIK HER

All Remove Danmark A/S
Fabriksparken 23
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20691247
P nummer: 1011765145

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078