23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Temadag om legionella og brugsvandsinstallationer

Kom til temadag om legionella og brugsvandsinstallationer på Teknologisk Institut i Taastrup den 27. september 2022.

Opmærksomheden på og ikke mindst ønskerne om at skrue ned for temperaturen i forhold til at reducere klimapåvirkningerne inden for varmesektoren, herunder fjernvarme og varmepumper, er på sit højeste, ikke blot i Danmark, men også i det meste af verden.

De energimæssige fordele, der er ved at sænke driftstemperaturerne, er tydelige og derfor også et ønske fra værkernes side. Herunder tænkes der også på temperaturens betydning for en bedre COP for varmepumper.

Desværre glemmer mange at den sænkede temperatur danner gunstige forhold til legionellabakterien, som trives bedst ved temperaturer mellem 20 til 45 grader.

Udfordringerne omhandlende ovenstående arbejdes der på i højtryk fra flere steder og instanser. Og udfordringerne berører allerede mange. Temadagen kigger også på risikovurdering og hvad de mange nedlukninger har gjort ved et allerede øget antal legionellatilfælde samt hvordan man ved hjælp af bl.a. temperaturstyring og overvågning kan mindske legionellavæksten.

Sidst, men ikke mindst, fokuserer temadagen på løsninger og der vil også blive præsenteret konkrete eksempler på, hvordan vi undgår legionella, når temperaturen sænkes til en mere energieffektiv temperatur.

Formålet med temadagen er at belyse aktuelle legionella-problematikker i forbindelse med brugsvandinstallationer samt at informere om aktuelle udviklings- og løsningstiltag, såvel myndigheds- som teknologirelaterede. Der vil i 2022 være særlig fokus på udfordringerne i forhold til energi og klima og på løsninger, der sikrer en optimal balance.

Ved temadagen stilles der bl.a. skarpt på:

Aktuel status vedrørende legionella-problematikken i Danmark og udfordringerne i forhold til energieffektive fjernvarme- og varmepumpeløsninger
Nuværende og kommende lovgivning samt vejledning med relation til legionella og brugsvand, herunder den kommende implementering af EU's Drikkevandsdirektiv fra december 2020
Seneste udvikling vedrørende legionella og brugsvand, såvel øget indsigt i problematikken og dens årsag såvel som nye og forbedrede løsningsmuligheder
Måling af legionella i laboratorium og on site
Eksempler på løsninger for sikring mod og behandling af legionella i brugsvand – og under hensyntagen til energi- og klimaudfordringen (de to EUDP-løsninger m.fl.)
Risikovurdering med anvendelse af nyt værktøj.
Der vil på temadagen også blive afholdt en mini-udstilling. Kontakt venligst Sofie Krabbe på tlf. 72 20 13 37, hvis din virksomhed ønsker at stille op som udstiller på temadagen.

Udbytte fra dagen: 

Der foretages en risikovurdering ift. legionella-forekomst
Få indblik i hvad nedlukninger har gjort ved et allerede øget antal legionella tilfælde
Få indsigt i hvordan temperaturstyring og overvågning kan mindske legionella væskten
Få anvist løsningsmuligheder ift. hvordan vi undgår legionella, når temperaturen sænkes til en mere energieffektiv temperatur
Programmet er i fuld gang med at blive lagt og vi kan allerede nu godt love, at det bliver et spændende ét af slagsen. Vi forventer det færdige program vil blive uploadet til denne side i løbet af august.

Kan du ikke vente så længe eller har du spørgsmål til programmet? Så kontakt endelig Kaj Bryder på tlf. 72 20 12 20 eller Leon Buhl på tlf. 72 20 24 68 for at høre nærmere.

kopier linket nedenfor og tilmeld dig temadagen: 

⁣Legionella og brugsvandsinstallationer. (teknologisk.dk)

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Gregersensvej
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

SK
Sofie Krabbe
Salgs- og marketingkoordinator
+45 72201337 sok@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.078