23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fælles værdier var nøglen til et godt samarbejde

Da Holbøll købte Entreprenør Søren Kristiansen A/S i 2019, forventede man en følsom periode i tiden efter. Det kunne ikke undgås, at medarbejderne ville gruble over forandringen og frygte evt. konsekvenser for deres arbejdsliv.

Nu er der gået tre år, og den lokale entreprenør har fundet sig godt til rette med sin nye strategiske retning. Og hemmeligheden bag den positive udvikling har ikke været klare strategiske mål fra ledelsen. 

”Det var ikke sådan, at vi havde en færdig 10-års plan, da vi overtog Søren Kristiansen i 2019. Vi havde selvfølgelig ambitioner om, at firmaet skulle udvikle sig, men det skulle gøres i det tempo og i den retning der faldt naturligt. Derfor var det vigtigt, at vi valgte et firma, der havde samme værdier som Holbøll,” Carl-Ole Holbøll adm. direktør, Holbøll A/S.  

Med fælles værdier, er samarbejdet stødt på færre udfordringer, og kort tid efter opkøbet begyndte de to firmaerne at arbejde tæt sammen om større projekter i Holbæk-området. Typisk har Entreprenør Søren Kristiansen det overordnede ansvar for projektet, mens Holbøll bidrager med specialarbejder som spuns og beton. Men Entreprenør Søren Kristiansen er langt fra blevet afhængig af Holbøll. Tværtimod. 
 
Ny afdelingschef drømmer ikke om stor vækst  
”Det er rigtigt nok, at de to firmaer har en fælles ånd, hvor det sociale er særlig vigtigt. Men der er stadig mange ting Holbøll og Søren Kristiansen gør forskelligt,” Allan Løfwall Johansen afdelingschef, Entreprenør Søren Kristiansen A/S.  

Allan blev afdelingschef for Entreprenør Søren Kristiansen i 2021. Med en baggrund som lastvognsmekaniker, kloakmester, projektleder og projektchef, havde Allan alle de nødvendige erfaringer til at fortsætte firmaets udvikling i samarbejde med Holbøll.   

”Der er ikke nogen der har sagt, at jeg skal nå et eller andet mål. For mig handler det ikke om, hvor meget vi omsætter, eller hvor mange folk vi er. For mig gælder det om, at vi skal tjene ind til de folk vi er. Og at vi får nogle kunder, der kommer tilbage,” Allan Løfwall Johansen afdelingschef, Entreprenør Søren Kristiansen A/S. 
 
Udvikling og gamle værdier 
Selvom der ikke har været en klar målsætning, har det lokale entreprenørfirma oplevet en god og spændende udvikling over de sidste tre år. Og ifølge projektlederen Martin har forandringen naturligt også medført noget nervøsitet både blandt medarbejdere og kunder.  

“De timelønnede har ikke været lige så trygge med forandringerne som os andre. De har haft mange praktiske spørgsmål, som vi har gjort vores bedste for at besvare. Vores gamle kunder har mest været nervøse for, om de folk, der skulle udføre arbejdet, stadig ville have Søren Kristiansens rygrad og værdier,” Martin Hansen projektleder, Entreprenør Søren Kristiansen.  

Men det har Martin aldrig været bekymret for. Han har selv været ansat i firmaet siden 2011, og selvom nogle praktiske ting som fakturering og timeregistrering har ændret karakter, så har Holbøll og Entreprenør Søren Kristiansen fra start delt de samme værdier og den samme arbejdsmoral. Den største forskel er antallet og størrelsen på projekterne.  

“Man skal forstå, at da Holbøll købte Søren Kristiansen, var vi i gang med at afvikle firmaet. Vi sagde nej til en masse projekter og gjorde egentlig mest klar til, at Søren kunne komme godt på pension. I dag laver vi stadig mange byggemodninger og projekter for Kommunen, men vi takker ikke længere nej til at byde ind på større projekter. Og det synes jeg er fedt!” Martin Hansen projektleder, Entreprenør Søren Kristiansen.  

Blandt de store projekter fremhæver Martin bl.a. renoveringen af Munkholmbroen, samarbejdet med Ingcon på Holbæk Have og senest etablering af arbejdspladser til banestrækket mellem Holbæk og Kalundborg.  

Holbøll A/S
Lov Enghavevej 26
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18296675
P nummer: 1001474497

Kontaktperson

SK
Stine Kielstrup
PQ Kommunikation medarbejdere
sbk@holboell.dk

Send til en kollega

0.078