23948sdkhjf

På en fabrik højt mod nord producerer Jackon fiskekasser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jackon Danmark A/S

På Jackons fabrik i Hirtshals produceres der fiskekasser i EPS. Den moderne fabrik blev bygget i 2018, og siden har der været fuldt tryk på produktionen.

Med en strategisk placering ved siden af virksomheden Hav Line Processing A/S, sender Jackon fiskekasser direkte ind gennem væggen, når den gigantiske slagtebåd Norwegian Gannet lægger til kaj i Hirtshals kun et stenkast fra de to fabrikker. Norwegian Gannet er den største lakse-slagtebåd i verdenen. Den kan slagte intet mindre end 25 laks i minuttet, mens den er på farten. Laksene leveres derfor helt friske hos Hav Line Processing A/S, hvor de hurtigt emballeres i Jackons fiskekasser, som via et transportbånd sendes ind gennem væggen.

”Vi har altid meget travlt, når slagtebåden kommer. Vi kan komme ud for, at vi skal levere omkring 40.000 fiskekasser, hvis båden et godt lastet. Derfor har vi også stor lagerkapacitet og effektive støbemaskiner. Alle vores fiskekasser går gennem en printer, der laver en QR-kode, som kan spore emballagens oprindelse helt tilbage til råvareproducenten,” fortæller Bo Nielsen, Driftsleder på Jackons fabrik i Hirtshals.  

Jackons fiskekassefabrik produceres der fiskekasser i størrelserne 5, 10, 15 og 20 kg., men fabrikken producerer også Jackon Radonplade og Jackon Gulvvarmeplade, som sælges via trælasthandlerne i hele landet.

 ”Vi har et godt samarbejde med den lokale havnetransport, som sikrer, at vi kan levere fiskekasser med meget kort varsel. Vi gør meget for at skabe værdi for vores kunder, så vi altid leverer et prisrigtigt produkt til tiden og i god kvalitet,”  siger Bo Nielsen.

Produktion med omtanke

Hos Jackon går man op i at passe på miljøet. Virksomheden er medlem af Operation Clean Sweep, hvilket forpligter til at uddanne personalet til altid at forebygge, opsamle og bortskaffe spildt plast. Det betyder også, at sker der fejl i produktionen af en fiskekasse, så granuleres og anvendes den i produktionen af en ny fiskekasse. Også vandet spares der på ved hjælpe af smarte systemer. Virksomheden genbruger bl.a. det vand, der bruges til at dampe og støbe fiskekasserne.

Ved hjælp af en havvandskøler, afkøles vandet efter brug, så det kan anvendes som proceskøling, inden det går til afløb.

”Vi driver en fuldt ud digitaliseret fabrik, hvor alt styres over computere og iPads. Vores personale er topkvalificeret, engagementet er stort og vi hjælper hinanden,” slutter Bo Nielsen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jackon Danmark A/S

Lundagervej 20
8722 Hedensted
Danmark
Jackon Danmark A/S

Send til en kollega

0.094