23948sdkhjf

Ny stillads-teknologi giver besparelser på Kaktustårnene

| Medlemsnyhed | Indrykket af Layher Stillads ApS

Layher Stilladser skaber flere muligheder på Kaktustårnene med Layher FlexBeam. Den unikke løsning til det unikke projekt gav en effektiv, økonomisk og nem løsning til montage af altanmodulerne.

Opførslen af de 2 Kaktustårne på Kalvebod Brygge i København skrider hastigt fremad og vil snart kunne åbne dørene op for 495 nye ungdomsboliger. Bygningernes unikke udformning, tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG), har altanerne som en central del af designet, hvor de ”vrider” sig for hver etage i hhv. 80 m og 60 m højde.

Entreprenøren mødte her udfordringen omkring at skabe en arbejdsplatform under hver altan, hvilket var nødvendigt for både at kunne guide, montere og sikre altanmodulerne korrekt. Bygningens komplekse geometri, samt den trænge plads på byggepladsen udelukkede alle konventionelle stilladsløsninger.

Stilladsentreprenøren på sitet, TS Stilladsmontage, designede i samarbejde med Layher en platform af Layher FlexBeam Systemet med integrerede ståldæk – med en udkragning på 6,0 m fra facaden, takket være den stærke drager. Flexbeam platformen kunne kranes i et samlet modul og flyttes fra A til B uden behov for at røre jorden. Platformens udformning blev udført i Layhers SIM (Stillads Informations Modellering) software.

Den modulære udformning af Layher FlexBeam tillod desuden entreprenøren selv at supplere platformen med specialfremstillede moduler, til montage i de allerede eksisterende altanbeslag. Totalt blev hver bygning udstyret med 4 platforme for at kompensere for de forskellige geometriske scenarier der kunne opstå på facaden.

 

Fremtidens stilladsløsninger designes i 3D, 4D og 5D
En ny digital teknologi – SIM (Scaffolding Information Modeling) – baner vejen for store besparelser på stilladsløsninger, der nu kan designes og modelleres i både 3D, 4D og 5D.
”SIM” er et nyt digitalt dataværktøj, udviklet af Layher, der gør det muligt at designe og visualisere stilladsløsninger i 3D, 4D og 5D = rum, tid og penge. ”SIM” giver overblik over konstruktionsprocessen og skaber helt nye muligheder for tidsmæssig og økonomisk optimering, samt effektivisering i planlægningsfasen.
Det unikke ved SIM er at du får et klart billede af, hvordan stilladset kommer til at se ud i virkeligheden. Det kan eksempelvis være nyttigt at visualisere, om der er plads til stilladset på den givne lokation (kollisionskontrol), hvor adgangsveje placeres, og hvordan konstruktionen forløber.
Med Layhers LayPLAN VR Viewer kan du ydermere tage på digital rundvisning og få et overblik over stilladsets konstruktion med Virtual Reality-teknologien.

 

Integration med BIM (Building Information Modeling)
”SIM” kan kobles sammen med BIM (Building Information Modeling), som er et udbredt værktøj til at konstruere 3D-modeller og planlægge byggerier. Tilsammen skaber data fra SIM og BIM et stærkt grundlag for planlægning og visualisering af stilladssystemer i 3D.
Data og information fra SIM og BIM kan desuden samles i LayPLAN CLASSIC eller LayPLAN CAD – Layhers unikke digitale softwareprogrammer, som kan benyttes til at designe, modellere og visualisere stilladssystemer i 3D.

 

Baggrundsinfo om Layher:
Layher ApS er et 100% ejet datterselskab af Layher GmbH & KG CO fra Güglingen i Tyskland. Layher GmbH er verdens største og mest innovative producent af højkvalitative stilladser, trappetårne, adgangsveje, interim broer, støbestilladser.
Layher ApS har etablere os i Danmark med en effektiv organisation og lager i Albertslund, hvorfor vi kan garantere dag-til-dag leverancer og stilladser til tiden.
Høj automatiseret produktion, ensartede kvalitet og dermed sikkerhed er vores varemærke. Alle Layher stilladsdele er ”Made in Germany” - intet er overladt til 3. part, således at vi kun vil tilbyde den højeste kvalitet, største robusthed, største produktprogram, flest modul-kombinationer og teknisk support i en grad, som ingen anden producent tilbyder. Check endelig også: http://www.layher.dk .

 

Har du brug for hjælp til dit næste stilladsprojekt eller er du bare interesseret i hvad vi tilbyder? Så hører vi gerne fra dig på:
Email:       info@layher.dk
Tlf:              +45 69 15 74 00

Medlemsnyhed

Indrykket af
Layher Stillads ApS

Stensmosevej 24 A, 1.
2620 Albertslund
Danmark
Layher Stillads ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109