23948sdkhjf

Røde facadelameller lyser IBA Erhvervsakademi op

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alux A/S

Alux har leveret og monteret 10.000 meter facadelameller på IBA Erhvervsakademi i Kolding. De røde lameller i tre nuancer giver bygningen et helt specielt præg og har samtidig en solafskærmende effekt.

Med Kolding Å på den ene side og det levende bybillede på den anden side er IBA Erhvervsakademi placeret. I de skønne omgivelser bliver de over 10000 studerende mødt af den arkitektonisk flotte røde bygning, som med sit markante og specielle præg står tydeligt frem i den jyske havneby.

Vi har i leveret og monteret 10.000 meter facadelameller på bygningen. Der er brugt 30 tons aluminium til de todelte bokslameller, og vi monterede dem over fire måneder i 2019.

I samarbejde med arkitektfirma Kjaer & Richter blev de røde lameller i tre nuancer valgt til det fortræffelige byggeri.

 Det unikke farvespil

Det spraglede look giver bygningen et unikt særpræg, og farvespillet er sjældent set.Facadelamellerne består af tre nuancer af rød, som er placeret uden et egentligt mønster.

Vores projektleder, Ole Eeg, beskriver effekten af dette:

’’Det løfter bygningen helt vildt. Oftest er vi kun inde at operere i én farve, men det giver bygningen et specielt præg, hvilket vi er meget tilfredse med.’’

Facadelamellernes udseende er den primære årsag til valget, men de har samtidig en solafskærmende effekt, når solen skinner mod de store glaspartier.

 Et frugtbart samarbejde

Gennem hele processen har vi haft et tæt samarbejde med arkitektfirma Kjaer & Richter.

Brian Mikkelsen fra arkitektfirmaet siger om samarbejdet med Alux:

’’Vi havde en rigtig god sparring med Alux gennem hele processen. Det er en svær kunst at montere så mange lameller, så det krævede en del sparring, hvilket Alux klarede rigtig fint. De kom med en række gode forslag til, hvordan vi kom i mål med projektet.’’

Han er ligeledes glad for det spraglede farvevalg samt det endelige resultat:

’’Det er en idé, vi havde helt fra start af. Det giver et flot farvespil med en masse nuancer, og det passer fint sammen med den røde beton bagved. Det er en løsning, vi arkitektonisk er meget glade for.’’

Han tilføjer også, at de meget gerne vil samarbejde med Alux fremover. 

 ––

 

Alux er specialister i komplette løsninger til solafskærmning, mekanisk tyverisikring og brandsikring, der er certificeret til de højeste europæiske standarder. Vi leverer og monterer vores løsninger i hele landet.

www.alux.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alux A/S

Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Danmark
Alux A/S

Billeder & videoer

Alux facadelameller på IBA Erhvervsakademi i KoldingAlux facadelameller på IBA Erhvervsakademi i KoldingAlux facadelameller på IBA Erhvervsakademi i Kolding

Send til en kollega

0.125