23948sdkhjf

”Mr. Ifö” takker af efter 43 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Geberit A/S

Søren Andersen startede tilbage i 1979 hos Max Sibbern A/S, og senere blev han en del af Geberit A/S. Nu har han besluttet sig for at gå på pension efter 43 år i branchen.

I mere end fire årtier har den karismatiske salgskonsulent Søren Andersen været en del af sanitetsbranchen. Han har i sin karriere været med til at lancere fire Ifö sanitetsserier, solgt flere millioner toiletløsninger og stået for at træne en lang række lærlinge og elever på Ifö-fabrikken i Sverige.

Søren Andersens arbejdseventyr begyndte d. 1. juli i 1979, hvor han blev en del af kontoret hos Max Sibbern, der havde agentur på det svenske sanitetsmærke Ifö. Han brugte tiden som kontorassistent til at lære alt om de forskellige VVS-løsninger, inden han i 1986 blev salgskonsulent, hvilket han har været helt frem til i dag.

I 2015/2016 blev Sanitec koncernen opkøbt, hvilket betød, at Ifö blev en del af Geberit. Det resulterede samtidig i, at Søren Andersen og 13 andre Max Sibbern medarbejdere valgte at fortsætte hos Geberit.

Kælenavn og lange toiletbesøg
Søren Andersen har i takt med de mange år som salgskonsulent etableret sig, og han er et kendt ansigt i hele sanitetsbranchen. Han fik allerede for en del år tilbage et kælenavn hos de sjællandske kunder, som stadig får ham til at smile.

Jeg bliver af flere kaldt for ”Mr. Ifö”. Jeg har brændt for Ifö produkter i alle de år, så det er ikke helt ved siden af. I dag vil det nok være mere dækkende med ”Mr. Ifö med et twist af Geberit,” fortæller Søren Andersen. 

Der er sket meget på de 43 år, og Søren Andersen kan kigge tilbage på en lang række signifikante højdepunkter fra sin tid som salgskonsulent. Selvom det er svært at fremhæve et enkelt højdepunkt, så tænker Søren Andersen tilbage på et særligt jubilæum i 1980’erne, der altid får ham til at grine.

Det er svært at fremhæve et enkelt højdepunkt fra de sidste 43 år, men jeg husker tydeligt, da Ifö havde 100-års jubilæum tilbage i 1987. Det jubilæum skulle vi sælgere fejre med vores kunder. Der blev aftalt møder med hver enkelt kunde, hvor vi skulle drikke et glas champagne og spise lidt kransekage med dem. Og det blev lidt hårdt i længden, da jeg havde mere end én kunde, så der blev drukket en del champagne og spist en masse kransekage gennem det år.

De mange år med toiletter og badeværelser har også gjort Søren Andersen eller ”Mr. Ifö” en smule miljøskadet. Han bruger mere tid end de fleste, når han besøger et nyt toilet eller badeværelse,
hvor al sanitet bliver nærstuderet.

”Jeg er nok blevet lidt miljøskadet og er generelt bare en fagnørd, så det første jeg bemærker, når jeg går ud på et toilet eller badeværelse, det er, om der står Ifö eller Geberit på produkterne. Det er næsten lige meget, hvor jeg er henne, så bruger jeg en del tid på at kigge efter saniteten.”

Firmaets mand med blik for detaljer
Peter Mølgaard Hansen, der er Sales Manager hos Geberit, har været chef for Søren Andersen siden 2019. Han har på tæt hånd bemærket, hvordan Søren Andersen sætter sit helt personlige præg på salget af Ifö og Geberit produkter. Peter fremhæver især den ordentlighed, som Søren Andersen har overfor sine kolleger og kunder.

Der er ingen tvivl om, at Søren er firmaets mand og en institution hos kunderne. Søren har sat et stort aftryk hos kunderne men også i Geberit, hvor alle medarbejdere kender Søren. De har alle på en eller anden måde været i kontakt med ham. Jeg vil især huske Søren for hans ærgerrighed i altid at levere et godt stykke arbejde, hans faglige viden og blik for detaljer,” fortæller Peter Mølgaard Hansen.

Afskedsreception for Søren Andersen bliver afholdt d. 24. juni 2022 fra kl. 12-14
i Geberits showroom på Roskildevej 16 i Albertslund.
Her åbnes dørene for kolleger, kunder og samarbejdspartnere.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Geberit A/S

Lægårdsvej 26
8520 Lystrup
Danmark
Geberit A/S

Send til en kollega

0.125