23948sdkhjf

Købmandshaven - 28 DGNB-certificerede rækkehuse i Hornslet

| Medlemsnyhed | Indrykket af P+P Arkitekter A/S

P+P arkitekter er sammen med MBYland og Reeholm & Bredahl Rådgivende Ingeniører med til at realisere Købmandshaven i Hornslet. Byggeriet, som omfatter 28 rækkehuse, har særligt fokus på bæredygtighed og vil blive DGNB-certificeret til guld.

De 28 rækkehuse, som har Hornslet Ejendomsselskab som bygherre, bygges i to plan og etableres på en gammel industrigrund, der ligger tæt ved letbane og dermed hurtig adgang til Aarhus. Husene vil blive omgivet af grønne arealer og have en smuk udsigt ud over den grønne slugt, der ligger i den umiddelbare nærhed. Rækkehusene, der opføres i gule tegl, har flere arkitektoniske detaljer i form af felter med mønstermurværk og spil mellem lys og skygge. De er placeret i klynger omgivet af rekreative, grønne udearealer, fællesfaciliteter og legeområder. Alle husene vil have adgang til private terrasser, der både er dybe og skaber privathed, men samtidig åbner op mod fællesarealerne. Rækkehusene  er udstyret med altaner på første sal.

Boligerne er 120 m2  med et stort køkken-stuerum i stueplan og tre eller fire værelser på 1. sal. Antallet af boliger i hver klynge er forskelligt hen over området. Sammenholdt med den stramme, rene arkitektur i rækkehusene, de små detaljer i murværket og den varierede beplantning flettet ind mellem husene, giver de forskellige klyngestørrelser en dynamik til det samlede udtryk for Købmandshaven.

Naturen bringes helt tæt på beboerne både visuelt og fysisk i form af en gennemtænkt landskabsarkitektur for området rundt om og mellem husene. Rækkehusene er meget lyse og åbne mod naturen og de rekreative områder. I deres arkitektur og disponering respekterer de samtidig beboernes behov for privathed og giver mulighed for at trække sig fra fællesskabet. Der skabes dermed en god balance mellem privathed og fællesskab.

Medlemsnyhed

Indrykket af
P+P Arkitekter A/S

Kystvejen 17, 5.
8000 Aarhus C
Danmark
P+P Arkitekter A/S

Send til en kollega

0.11