23948sdkhjf

En hurtigtørrende og cementbaseret flydespartel

| Medlemsnyhed | Indrykket af Velosit Danmark ApS

65 ton Hurtigudtørrende flydespartel som udendørs opretningslag. En bygning på 5500m2 ved navn ”Vækst” er ved at tage sin form i Københavns Sydhavn. Bygningen skal fremover huse – og fungerer som bindeled mellem skole, natur og byliv.

Visionen for Vækst, er at skabe ideelle rammer for kvarterets børn, hvor samspil med materialevalg skal understøtte børnenes udvikling, læring og lyst til at gå på opdagelse. I bygningens stueetage – ByLab, etableres der lege- og læringsøer, som skal smelte bydelen og skolen sammen. For at opnå dette, løftes bygningen op på søjler og lader byens gulve passere under- og igennem bygningen. På tagfladen er ambitionen at skabe en legende verden, hævet over byen. Beplantningen, som pryder konstruktionens adskillige niveauer langs tagfladen, forvandler de åbne udearealer til et spændende univers at udforske.

Udfordrende vejrforhold ved opretning af pilhøjde

For at opnå ambitionen, om at skabe en legende verden med etablering af et grønt tag med plads til leg og oplevelse skulle pilhøjden på betondækket først rettes op. Dette arbejde blev udført af OL Gulve, som er specialister i industri- og undergulve. De har stor erfaring med at anvende de bedst egnede materialer til støbning af undergulve, således bygningen lever op til fremtidig brug med en lang levetid.

Da vind og vejr var en løbende udfordring og ubekendt i projektets tidsplan, (udført februar/marts 2022), skulle der anvendes materialer som var hurtigtørrende, vandskadestabile og egnede til udendørs anvendelse, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Efter rengøring af underlaget, benyttede OL Gulve den hurtigtørrende og cementbaserede hæftesvumme  Velosit CP201, som primer. Velosit CP201 gjorde det muligt for OL Gulve at nedbringe den ventetid en traditionel primer har, samt undgå at nedbør ville ødelægge forarbejdet. Herudover gav det mulighed for, at udfører opgaven ”vådt-i-vådt” som yderligere forkortede udførelsesprocessen.
Til opretning blev der anvendt Velosit SL502 – som er en hurtigtørrende og cementbaseret flydespartel, med høj- og tidlig styrkeudvikling som gør, at byggepladstrafikken hurtigt kan genoptages. Ligeledes er produktet velegnet til udendørs-arealer, hvor nedbør kan vanskeliggøre arbejdet. DGNB venlige Velosit SL502, der er med det grønnere alternativ CSA cement som binder, giver en tæt og homogen overflade som i tilfældet her, var ønsket til en efterfølgende montering af vandtætningsmembran som næste led på det grønne tag i Vækst.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Velosit Danmark ApS

Krøyer Kielbergs Vej 3
8660 Skanderborg
Danmark
Velosit Danmark ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.156