23948sdkhjf

Hvilken slags tætninger skal man vælge?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Løwener A/S

Tætninger adskiller områder med forskellige materialer, tryk eller temperaturer. Alle tætninger skal derfor være mindst lige så modstandsdygtige over for det medie, de skal tætne for, som maskinen, tætningen skal sættes ind i.

Ved valg af tætning er det derfor vigtigt at vide præcis, hvad der ønskes tætnet for, mediets specielle egenskaber og de driftsmæssige forhold, tætningen kan blive udsat for. Hertil kommer så de generelle krav til økonomi og miljø: Ingen eller kun minimal lækage, lavt slid på andre komponenter, minimal vedligeholdelse, pålidelighed og lang levetid.

Løwener har tætninger i mange materialer, størrelser, hårdheder og overfladebehandlinger:

O-ringe er verdens mest anvendte tætninger.
O-ringe anvendes både som dynamiske tætninger til for eksempel ventiler og armaturer og som statiske tætninger til låg, flanger, dæksler m.v. Vi kan også klare de mere specielle opgaver, for eksempel til luftfartsindustrien, hvor der stilles store krav til brudstyrke, tryk og temperatur. Vi kan også levere sterile O-ringe af silicone til opgaver inden for elektronik-, fødevare- og medicinalindustrien.

X-ring
Også kaldet JF4-ringe, anvendes i stor udstrækning som dynamiske tætninger, hvor der ønskes lavere friktion og slid, for eksempel i stempler.

Vibrationsdæmper anvendes til dæmpning af lyd og vibrationer.
 

Mekaniske akseltætninger
Skal forhindre udsivning eller indtrængning af væsker, gasser og fremmedlegemer ved roterende aksler i f.eks. pumper, røreværker og turbiner. Vi kan levere standardtætninger i mange forskellige indbygningsmål og materialer til applikationer fra vandpumper til fødevaretætninger, herunder sterile tætninger, tætninger til højtryk og dobbelttætninger til for eksempel aggressive væsker.
Til den kemiske og farmaceutiske industri har vi et udvalg af specialtætninger fra Flowserve, som kan klare temperaturer op til 205ºC og tryk op til 20 bar.

Til meget aggressive væsker har vi tørløbstætninger, hvor tætningen ikke kommer i forbindelse med mediet.

Se mere om de specifikke muligheder HER

Medlemsnyhed

Indrykket af
Løwener A/S

Smedeland 2
2600 Glostrup
Danmark
Løwener A/S

Send til en kollega

0.156