23948sdkhjf

Kompakt teleskoplæsser i letvægtsklassen fra Manitou

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scantruck A/S

To nye maskiner med løftehøjde på godt fire meter designet til transport på trailer

Der stod kompakte mål og lav vægt på opgavearket, som konstruktørerne på Manitou-fabrikken i den franske Bretagne-region fik stukket i hænderne. De fulgte beskeden og kvitterede med to nye teleskoplæssere med nogle af de mest kompakte dimensioner på markedet og i den absolutte letvægtsklasse. To læssere med transportvægt under tre tons og størrelse lige til at køre op på en trailer.

”De nye letvægtere er døbt ULM – Ultra Light Manitou. Ifølge planerne skal de ramme det europæiske marked til efteråret, hvor de også ventes at indfinde sig hos Scantruck”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck A/S, som er dansk importør og forhandler af Manitou.

Selv taler Manitou om en ny serie teleskoplæssere. Måske ganske passende er serien lige så beskeden i omfang som selve maskinerne. Den består af de to modeller ULM 412 H og ULM 415 H. Begge ultrakompakte læssere holder målene 1,49 meter i bredden og 1,92 meter i højden. Den mest afgørende forskel er løftekapaciteten, hvor ULM 412 H magter 1,25 tons til en løftehøjde på 4,3 meter og storebror ULM 415 H 1,5 tons til samme højde. 

Nem transport
”De kompakte mål og den beskedne maskinvægt sigter imod at gøre de to maskiner til et hit specielt i byggebranchen. Her vil de være ideelle til nem transport mellem flere arbejdssteder. Det samme vil naturligvis være tilfældet, hvis maskinerne anvendes i landbruget, hvor de nemt kan flyttes rundt mellem flere gårde”, forklarer Dennis Faurby.

For håndværkere i byggebranchen og også anlægsgartnere giver de ultrakompakte teleskoplæssere mulighed for at rykke hurtigt ud til opgaver blot ved hjælp af en enkelt trailer.

Maskinerne har firehjulstræk og oscillerende bagaksel. Frihøjden er 29 centimeter, og de små teleskoplæssere klarer sig godt også i ujævnt terræn.

To, fire og krabbe
Maskinføreren kan glæde sig over nem adgang til kabinen uden ekstra trin. Vel på plads i sædet er der uhindret kik samtlige 360 grader rundt. Taget er et gennemsigtigt, stødsikkert vindue i polykarbonat, som er et lettere materiale end det traditionelle hærdede glas. Men som alligevel fuldt ud opfylder sikkerhedskravene for FOPS-standarden.

En skærm viser al nødvendig information i form af pop-ups, og som standard sidder joysticket på et flydende armlæn, der sikrer maskinføreren fleksibilitet. Konstruktørerne har været i det gode hjørne med måder at styre maskinerne på. Dem er der tre af. Nemlig både to-hjuls, fire-hjuls og krabbestyring, som det også kendes fra de større teleskoplæssere.

Til yderligere at optimere kørekomforten har konstruktørerne forsynet maskinerne med en automatisk parkeringsbremse. Den trækkes automatisk, når føreren forlader maskinen. Når han er tilbage i sædet, løsnes bremsen igen, og teleskoplæsseren er klar til at tage fat igen.

I motorrummet på både ULM 412 H og ULM 415 H har Manitou placeret en Yanmar-motor med 35 hk, som naturligvis matcher de nyeste Stage V-emissionskrav. I øvrigt uden at der har været behov for at finde plads til en AdBlue-tank.   


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scantruck A/S

Katkjærvej 5
7800 Skive
Danmark
Scantruck A/S

Billeder & videoer

Den store af de to små, kompakte teleskoplæssere i sving.Løftehøjden er 4,3 meter. Med ULM 412 H med op til 1,25 tons. Storebror ULM 415 H snupper 1,5 tons.Krystalklart kik igennem tagvinduet af polykarbonat, som er stødsikkert og matcher FOPS-standardens sikkerhedskrav.

Send til en kollega

0.156