23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BIM-baseret LCA-beregner – nyhedsbrev fra GCDK april ’22

I april-nyhedsbrevet er der fokus på den nye BIM-baserede LCA-beregner, der gør LCA-beregninger til en integreret del af rådgivernes design- og skitseringsprocesser.

I 2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del af Bygningsreglement for ALLE nybyggerier med skarpe grænseværdier nybyggeri over 1.000 kvm. I samarbejde med Lendager har GRAPHISOFT Center Danmark udviklet et BIM-baseret værktøj, der gør LCA-beregninger til en integreret del af arkitekternes/rådgivernes design- og skitseringsprocesser.

LCA-beregneren til de tidlige faser resulterer i en beregning af CO2e-udledningen for bygningens brug og i en beregning af CO2e for byggematerialerne.

LCA-beregneren er gratis og består af en Template til Archicad, en Excel-fil og et whitepaper, der fungerer som en manual. Vi har frigivet LCA-beregneren i en beta-version du kan downloade her https://graphisoft-danmark.dk/download#lca Den endelige version forventes lanceret august 2022.

I april nyhedsbrevet har vi valgt at fokusere på LCA-beregneren, og vi håber, du har lyst til at læse med.  

LCA-beregner #1: (Gen)Se webinar
VI satte deltagerrekord på vores marts Tips & Tricks webinar, hvor vi gennemgik, hvordan LCA-beregneren giver rådgiverne mulighed for at beregne klimaftrykket af deres projekter.

Nu kan du se eller gense vores Tips & Tricks Webinar på vores YouTube-kanal du finder her → 

LCA-beregner #2: Læs blogindlæg
Hvis du ikke har 1 times tid til at se vores webinar – eller bare ikke kan få nok af LCA – så har vi også skrevet et blogindlæg, der redegør for de komme LCA-krav og gennemgår vores beregner.

Du kan læse blogindlægget her →

LCA-beregner #3: Læs pressemeddelelse
”Ved de indledende samtaler om et udviklingssamarbejde imellem GRAPHISOFT Center Danmark og Lendager kunne vi hurtigt se det store potentiale i at kunne skabe et LCA-værktøj, som både kan beregne bygningernes klimabelastning for det indlejrede CO2-aftryk i bygningens materialer og for energiforbrugets CO2-udledning i driftsfasen,” fortæller Jørn Kiesslinger, Teamleder for bæredygtighedsledelse hos Lendager.  Sammen med Lendager har vi netop udsendt pressemeddelelse på LCA-beregneren.

Du kan læse pressemeddelelsen her →

LCA-beregner #4: Kursus
4. maj afholder vi dags-kursus om LCA-beregneren. Du lærer, hvordan du laver LCA-beregninger på din egne projekter, ligesom vi gennemgår, hvordan du tilføjer produktspecifikke EPDer til beregneren.

Yderligere info og tilmelding her →

Nyhedsbreve fra Graphisoft Center Danmark?
Den første tirsdag i måneden udsender vi vores nyhedsbrev, hvor vi fortæller om stort og småt inden for BIM.

Hvis du vil holde dig opdateret kan du skrive dig op til vores månedsnyheder her →

 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.093