23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skal du med på dette års Branddag?

Programmet er spækket med oplæg og workshops, som tager fat på de nyeste reguleringer og praktisk implementering af brandregler. Branddagen afholdes af Molio og DBI.

Glæd dig til et program spækket med topaktuelle oplæg – og som noget helt nyt tre workshops, hvor du har mulighed for at deltage på to af dem. F.eks. kan du vælge en workshop om udformning af pladsfordelingsplanen efter de nye regler i BR18.  Hent programmet, læs om oplægsholderne og tilmeld dig her.

Indlæg

  • Hvordan kan byggeri af træ sikres med sprinkling? (Helle Bugge, MOE)
    Hvad står der i de præaccepterede løsninger (BR18, kap. 5 – Brand) om træbygninger og sprinkleranlæg?
    Hvilke afvigelser fra de præaccepterede løsninger kan typisk kompenseres med sprinkleranlæg, og hvilke kan ikke? Vi ser også på fordele og ulemper (besværligheder) ved etablering af sprinkleranlæg i træbyggeri. Bliv desuden klogere på klassificering af et sprinkleranlæg, og hvordan det fungerer overordnet set.
     
  • Krav til drift, kontrol og vedligehold af brandsikkerhed i bygninger, DKV-planen og reglerne i BR18 vejledning kap. 7 (Brian Mailund, DBI)
    Reglerne i BR18 foreskriver, at brandsikkerheden skal kontrolleres og vedligeholdes som angivet i vejledningen til BR18. Dette gælder både for nyt og eksisterende byggeri. Fremtidige lovpligtige brandsyn udføres også med udgangspunkt i vejledningen til BR18. Hør om de nye regler med fokus på den praktiske opbygning af rutiner for drift, kontrol og vedligehold, DKV planer m.m.
     
  • Anvendelse af genbrugsmaterialer i nyt og eksisterende byggeri (Henrik Vind, Gjensidige Forsikring)
    Hvad er risikoen, hvem har ansvaret, og hvor er forsikringsselskabet, når man genanvender byggematerialer? Det kan være en udfordring at gennemskue og opleves derfor af mange som en barriere, når der skal genanvendes materialer i byggeriet. Bliv klogere på risikohåndtering og ansvarsplacering, når der genanvendes materialer.
     
  • Power-to-X. Brandtekniske udfordringer ved fremtidens energiløsninger (Mette Marie Vad Karsten, DBI og Carsten Møller, DBI)
    Fremtidens energiløsninger afhænger ofte af, at energi kan opbevares, indtil det skal bruges. Løsningen vil sikre en bedre udnyttelse af den producererede energi, men giver også brandtekniske udfordringer. Hør om forskellige P2X-projekter, og hvordan brandsikkerheden er indarbejdet i de enkelte løsninger.
     
  • Dansk hotel – opført, beklædt og isoleret med træ (Aleksander Guldager Kongshaug, GXN Copenhagen A/S)
    Hotel Green Solution House på Bornholm er designet efter principperne i ”Cradle-to-Cradle”, som er en design-filosofi, hvor cirkulær økonomi, genanvendelse, aktive materialer og vedvarende energikilder er i fokus. Hør om løsninger og udfordringer ved brandsikring af byggeriet.
     

Workshops

  • Udformning af pladsfordelingsplanen efter de nye regler i BR18/bilag 11 (Marcello Francati, DBI)
    Pladsfordelingsplaner skal udfærdiges af en certificeret rådgiver eller godkendes af kommunen. Vi gennemgår mulighederne i BR18/bilag 11C vedr. udformning af pladsfordelingsplaner og godkendelsesprocedurerne. Hertil kommer en fælles drøftelse på baggrund af konkrete eksempler og løsninger.
     
  • Udfærdigelse af digitale brandplaner i praksis BR18/bilag 13 (Mette Jensen, DBI)
    Brandplaner er en del af dokumentationspakken, som enten skal udarbejdes eller kontrolleres af en certificeret brandrådgiver. Vi gennemgår BR18/bilag 13 og BR18/kapitel 29 vedr. udformning af brandplaner. Desuden vil der være en fælles drøftelse på baggrund af eksempler og løsninger.
     
  • Brug af brandtætninger i nyt og eksisterende byggeri (Tom Abildgaard, Scandi Supply)
    Ifølge BR18, §114 skal gennemføringer i brandadskillende bygningsdele udføres, så bygningsdelenes brandtekniske egenskaber ikke forringes. Når eksisterende byggeri ombygges til at overholde nugældende regler, stilles der også særlige krav til en sikker brandmæssig opdeling. Hør om løsninger, der kan anvendes i både nyt og eksisterende byggeri. Desuden vil der være en fælles drøftelse på baggrund af konkrete eksempler og løsninger.

Læs mere og tilmeld dig på www.brandogsikring.dk

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65196816
P nummer: 1003159124

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063