23948sdkhjf

CJ A/S bruger Bluebeam Revu til voksende dokumentationskrav

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

CJ A/S bruger Bluebeam Revu på tværs af projekter, og løsningen er en stor hjælp til at leve op til de høje dokumentationskrav i moderne byggeprojekter

Moderne byggeprojekter har enormt strenge krav til dokumentation. Samtidig er der et behov for hurtigt og præcist at kunne tilpasse arbejdstegninger. 

CJ A/S , der udfører anlægsarbejde indenfor infrastruktur, samt byggeopgaver for erhvervs- og industrikunder. Virksomheden har egenproduktion indenfor jord-, kloak-, belægning- og betonopgaver, begyndte derfor at implementere Bluebeam Revu som del af værktøjskassen, der understøtter deres arbejdsprocess. Virksomheden har efterfølgende sendt en del medarbejdere på kursus i Bluebeam Revu ved NTI for at få mest muligt ud at værktøjet.

De kan nu nemmere leve op til de strenge dokumentationskrav – noget der ville være betragteligt sværere uden et digitalt værktøj. Derudover har det lettet en del arbejdsgange, idet man nemt kan dele arbejdstegninger i realtid på tværs af samarbejdspartnere, rådgivere og bygherre .

"Inden for de sidste par år er det gået vanvittigt stærkt i den branche her – også med dokumentationskrav i det hele taget," siger Martin Engstrøm Jensen, Entrepriseleder hos CJ A/S.

Stort set alle i den danske anlægsbranche og næsten alle spildevandsforsyninger anvender DANDAS-standarden, når de planlægger at anlægge eller renovere et spildevandssystem. Derfor er det også nødvendigt for CJ at leve op til de omfattende dokumentationskrav, der følger med deres arbejde.

"Vejdirektoratet har altid har haft en meget høj standard for dokumentation, men det har bredt sig meget ud, og kommunerne og de private bygherrer tager det til sig. Så dokumentationskravet og kravet til vores nøjagtighed er steget voldsomt de seneste fem år," uddyber han.

"Når vi arbejder i jorden, er der altid nogle udfordringer, og vi løber stort set altid ind i noget, som ikke kunne ses, før vi åbnede op," siger Martin Engstrøm Jensen. "Så når der kommer nogle rettelser tilbage fra dem, der arbejder i felten, kan jeg forholdsvis nemt tegne det ind på et kort med Bluebeam Revu". 

Bruges på tværs af samarbejdspartnere
CJ opdagede oprindeligt Bluebeam via word of mouth. Tv-operatører, som FKSSlamson og Nova24, der er specialister i at opmåle og inspicere kloakker med kameraudstyr, demonstrerede hvordan de brugte Bluebeam Revu. Ad den vej blev det også en central del af CJ’s software portefølje.

"Det er en klar fordel, at de også bruger Bluebeam, for vi kan sende de her PDF’er til dem med tilføjede noter, og de kan tilføje deres noter og sende dem direkte tilbage til os," siger Martin.

Ved arbejde, hvor man skal renovere en kloakdel, vil tv-operatøren eksempelvis starte med at inspicere kloakken med kameraudstyr, tilføje noter til den oprindelige tegning, hvorefter alt hvad inspektionen har afsløret, kan inkorporeres i CJ’s arbejde - alt sammen med Bluebeam Revu som det primære værktøj.

Klar til fremtiden
Den store tendens på tværs af brancher er, at digitalisering kommer til at blive endnu vigtigere, at dokumentation vil blive endnu mere detaljeret og at en stor del af byggesektoren vil få udfordringer med at omstille sig. Det kan man se i branchen såvel som i de initiativer eksempelvis Plan og Boligstyrelsen er i gang med.

CJ A/S tror derfor, at den satsning de har gjort med at introducere Bluebeam, vil komme til at gavne dem fremadrettet. Blandt andet har virksomheden sendt hele 16 medarbejdere – næsten en tredjedel af deres funktionærer – på et NTI-kursus i at anvende Bluebeam Revu.

"Det er jo ikke bare et spørgsmål om, at kun 1, 2 eller 3 personer skal kunne det her. Vi er nødt til at have en hel flok, der kan bruge Bluebeam, hvis vi vil høste hele det potentiale, der er," siger René Amini, Kvalitets- og miljøchef ved CJ A/S

"Så det er et strategisk valg, vi har truffet for at højne den generelle kompetence i medarbejderstaben," forklarer han.

Du kan læse mere om CJ A/S og deres implementering af Bluebeam Revu her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Send til en kollega

0.14