23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyuddannet nedriverformand udtaler: Giv gas!

”Giv gas. Få begyndt og kom i gang. Jo bedre vi bliver, jo bedre kan vi løfte branchen", siger Henrik Nielsen, Nedriverformand hos Søndergaard A/S.

Henrik Nielsen har netop gennemført Formandsuddannelsen for nedrivere hos Learnmark som den første fra Søndergaard A/S. Han har været ansat i nedrivningsvirksomheden Søndergaard A/S i 14 år - siden april 2008.

Henrik har mange års erfaring som formand, så hvad kan en uddannelse egentlig give ham? Læs interviewet og hør Henriks overvejelser om uddannelsen.

Hvad synes du om formandsuddannelsen?
I starten tænkte jeg ”hvad laver jeg her?” Jeg følte uddannelsen var på et ret højt plan. Men efterhånden som jeg gennemførte modulerne, fik jeg mere og mere ud af det. Jeg fandt ud af, at de ord, jeg lærte her, i virkeligheden dækkede over ting og metoder, jeg allerede bruger i mit arbejde.

Uddannelsen har både styrket eksisterende metoder og givet mig nye værktøjer til at håndtere bestemte arbejdssituationer.

Hvordan har uddannelsen klædt dig på ift. hverdagen som nedriverformand?

Uddannelsen har klædt mig på til blandt andet medarbejderinvolvering, projekt- og mødeledelse og kommunikation som ledelsesværktøj.

I bund og grund har jeg lært nogle finere ord for det, jeg går og bruger i hverdagen. Lean-metoden synes jeg fx er noget, jeg bruger ubevidst. Det styrker dog mit arbejde at få sat teori på og få sat alt ind i kasser, så der kan skabes flow i opgaverne, og jeg kan optimere dagligdagen på pladsen. Nu har jeg endnu lettere ved at skabe overblik og styre processer, mandskab og se de små detaljer.

Nu har jeg været formand i 14 år. Så for mig er det lidt omvendt – jeg kender opgaverne og har oparbejdet kompetencerne, men manglede teorien. Den har jeg nu, og den giver mig nye gode forudsætninger for at løse mine opgaver.

For ”nye” nedriverformænd vil uddannelsen kunne give et indblik i jobbet, og de vil formentlig kunne anvende værktøjerne på en anden måde.

Hvad tænker du om nedriver-formandsuddannelsen ift. basis-nedriveruddannelsen?

Begge uddannelser er relevante.

Formandsuddannelsen er dog tilnærmelsesvis svarende til entrepriseleder, så man skal være indstillet på et højt niveau. Nogle af mine kollegaer er fx mere praktisk end teoretisk anlagt og vil tænke, ”Det her har ikke noget med min hverdag at gøre.” Det må man acceptere. Jeg går ind for, at vi skal have uddannet alle vores folk hos Søndergaard – uanset funktion.

Jo mere viden vi kan drage erfaring af, jo bedre kan vi også gøre vores arbejde i sidste ende.

Hvad vil du sige til dine kollegaer om uddannelsen?

Giv gas! Og det samme med basis-nedriveruddannelsen. Få begyndt og kom i gang. Jo bedre vi bliver, jo bedre kan vi løfte branchen.

Uddannelsen som nedriverformand er oprettet af Learnmark og Henrik startede 9. november 2020 og blev færdiguddannet i fredags den 25. marts 2022. Uddannelsen er bygget op af en række moduler, som ligger fordelt over ca. fem dage hver anden måned over 1,5 år.

Søndergaard A/S
Smedetoften 16
3600 Frederikssund
Frederikssund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34203717
P nummer: 1017381659

Kontaktperson

CIH
Camilla Illum Hansen
cih@soendergaard.dk

Send til en kollega

0.094