23948sdkhjf
Del siden
Annonce

(Gen)Se webinar om LCA-beregner til de tidlige faser

24. marts afholdt GRAPHISOFT Center Danmark webinar om deres nye BIM-integrerede LCA-beregner, der gør det muligt for rådgivere at lave LCA-beregninger i de tidlige faser.

LCA står for Life Cycle Assessment og måler bygningers klimapåvirkning. LCA-beregninger bliver en obligatorisk del af Bygningsreglement 2023 for al nybyggeri. GRAPHISOFT Center Danmark har udviklet et BIM-baseret værktøj, der gør LCA-beregninger til en integreret del af arkitekternes/rådgivernes design- og skitseringsprocesser. LCA-beregneren til de tidlige faser resulterer i en beregning af CO2e-udledningen for bygningens brug og i en beregning af CO2e for byggematerialerne.

LÆS OGSÅ: BIM-baseret LCA-beregner

LCA-overblik allerede i de tidlige faser
”I forbindelse med LCA-beregninger er der i dag nogle enorme barrierer for rådgiverne, da de forskellige eksisterende LCA-beregnere enten ikke kan regne direkte på BIM-projekter, ikke medtager CO2-udledningen fra bygningens brug eller kræver brug af en række forskellige programmer for at komme i mål. Vi oplever et enormt behov for på et tidligt stadie at kunne danne sig et overblik over, om projektet lander over eller under grænseværdien i Bygningsreglementet 2023, Frivillig Bæredygtighedsklasse eller DGNB,"  forklarer Thomas Graabæk, indehaver GRAPHISOFT Center Danmark. "Med vores LCA-beregner får rådgiverne fra starten overblik over CO2-udledning mens de skitserer, så de kan tilpasse deres design, så det resulterer i bæredygtige byggerier. Vores LCA-beregner måler både klimapåvirkningen af byggematerialer og driften af bygninger.”

(Gen)Se webinar
24. marts afholdt GRAPHISOFT Center Danmark webinar om LCA-beregner. Du kan se eller gense webinaret på GRAPHISOFT Center Damarks YouTube-kanal  →

 SE OGSÅ: Archicad Tips & Tricks Webinars playliste

Fuldt BIM-baseret og understøtter gængse åbne standarder
Archicads LCA-beregner er fuldt ud BIM-baseret og understøtter gængse, åbne standarder. Den kan således importere projekter fra andre programmer som f.eks. Revit, Tekla, Sketchup og Rhino via IFC-filer.

 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.063