23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtigt byggeri på BAYO.S skruefundamenter

Denne bygning kommer – efter de foreløbige LCA-målinger – til at udlede ca. 5 kilo CO2 pr. år/m2.

Helsingør Kommune er i gang med opførelse af en ny bygning i forbindelse med Specialbørnehaven Himmelhuset. Ved opstart af dette projekt blev der lagt stor vægt på en høj prioritering af bæredygtighed, foruden brugerhensyn til børn med særligt udfordret handicap.

Den 194 kvadratmeter store nye bygning skal opføres som et lavenergihus. Huset er bygget på 30 stk. skruefundamenter fra BAYO.S. 

CO2 aftryk
Tilbygningen til Himmelhuset er blevet til som et resultat af en innovativ proces, hvor Helsingør kommune har set mere på funktion og miljø end på at bygge det i kroner og øre billigste hus. En slags omvendt licitation, hvor hensynet til miljøet – og husets CO2-aftryk – har vejet tungest. Himmelhuset får derfor en tilbygning med et nærmest ufattelig lavt CO2-aftryk. 

Denne bygning kommer – efter de foreløbige LCA-målinger – til at udlede ca. 5 kilo CO2 pr. år/m2.

I 2023 bliver kravet for alle byggerier over 1.000 m2, at de maximalt på udlede 12 kilo CO2 pr. år/m2. I 2025 vil dette krav gælde alle byggerier.

En stor del af denne CO2 besparelse skyldes, at byggeriet er funderet på BAYO.S skruefundamenter i stedet for et traditionelt betonfundament.

Canbyg ApS er totalentreprenør på projektet, som er blevet til i et samarbejde mellem bl.a. BAYO.S Skruefundamenter ApS, Woodfiber, Palsgaard Spær, Kart rådgivende ingeniører, ScreenTek ApS og CoreHome ApS.

Byg på BAYO.S skruefundamenter
Skal dit næste byggeri også stå på skruefundamenter fra BAYO.S, så ring på tlf. 70 275 275.

Læs mere om BAYO.S på LinkedIn

BAYO.S Skruefundamenter ApS
Ankervej 1
4800 Nykøbing Falster
Guldborgsund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39002299
P nummer: 1022918954

Kontaktperson

MT

Send til en kollega

0.078