23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny patenteret flamingoskærer er driftssikker og præcis

Med stadigt stigende krav til isoleringstykkelser har Polycut.dk udviklet en ny type flamingoskærer, der dels skærer med egen vægt, og dels kan holde til det hårde liv på byggepladsen. Besynderligt, at ingen har fået ideen før nu, siger entreprenør.

Dette er et uddrag fra en artikel bragt i bygge- og anlægsavisen d. 19. feb. 2022

- Det er et fantastisk stykke værktøj, som letter tilskæringen af flamingoplader betragteligt. Og så går den ikke i stykker. Det er faktisk mærkeligt, at ingen har fået ideen før nu.


Ordene kommer fra John Andersen, daglig leder af støbeafdeling hos Uldum Huse A/S. Han har gennem flere år bandet og svovlet, når virksomhedens flamingoskærere leverede upræcise snit, eller dens skæretråd sprang, og arbejdet gik i stå. Det skete tit – alt for tit, hvis man spørger John Andersen

Men at nogen i det hele taget gik i gang med at udvikle en helt ny type flamingoskærer, kan han i høj grad takke sig selv for. Det var nemlig ham, der efter en dag med ekstra meget bøvl, spurgte Mikael fra Rødkjær Smede og Montage, om de ikke kunne lave en ordentlig maskine, som virkede – og blev ved med at virke.

En lokal løsning
Rødkjær Smede og Montage har i forvejen udviklet flere unikke produkter – heriblandt RS Klokophæng, der let opstropper kloakrør, hvis undergrunden er løs. Produktet blev en kæmpe succes, så det var nok det helt rette sted at henvende sig, tænkte John Andersen:

 - Hvis hverken kineserne, amerikanerne eller tyskerne kan udvikle noget, der virker, må man jo henvende sig lokalt, smiler han. Og som sagt så gjort. I dag har Uldum Huse A/S fået det de efterspurgte –
et maskineri, der virker og bliver ved med at virke:

- Med pladetykkelser på op til 500 mm er det ikke helt ligegyldigt, hvilket værktøj man bruger til at skære med. Og det er bestemt heller ikke ligegyldigt, om det er driftssikkert, eller om folkene går i stå, fordi maskinen går i stykker. Med Polycut er vi ude over det. Vi behøver ikke engang mærke pladerne op, men kan bare kan skære dem til på mål, lyder det.

Polycut gør arbejdet nemt, hurtigt og præcist 
Hos Rødkjær Smede og Montage/Polycut.dk er man selvfølgelig glad for den overvældende modtagelse, Polycut har fået - både fra de store entreprenører, men også fra STARK og 3Aktive.dk, der nu har skæremaskinen i deres respektive sortimenter:

- Det har været en lang proces med patentansøgninger, CE-godkendelse og så videre, så ja, vi er lykkelige for den efterspørgsel, der har vist sig, siger Michael Rødkjær. 

På spørgsmålet om, hvad der gør hans design unikt – så unikt at det har kunnet patenteres, peger han på flere forhold:

- For det første er Polycut den eneste maskine, der skærer ved hjælp af sin egenvægt, hvilket sikrer et ensartet snit, der altid er lige og i vinkel.

Derud over er den udstyret med et opklappeligt bord, der sikrer en god og stabil understøtning af flamingopladen. Og endelig betyder det faste land med målenheder på begge sider af skæretråden, at det er hurtigt at finde det ønskede mål på flamingoen, siger han og peger på, at skæretråden faktisk også er næsten dobbelt så tyk som på traditionelle skæremaskiner:

 - Det betyder højere skærehastighed og længere levetid for tråden. Dertil kommer, at Polycut, som eneste maskine på markedet kan skære 500 mm plader.

Parat til det tyske marked
Michael Rødkjær fortæller, at man til den seneste version af maskinen, Polycut 500 Pro, kan tilkøbe et land, der også gør det mulig at skære pladerne i smig. Det er ikke en feature, der er et voldsomt stort marked for herhjemme, men i f.eks. Tyskland er det en helt anden sag, siger han:

- Herhjemme bruges flamingo jo fortrinsvist ved isolering af gulve, mens man i Tyskland også benytter det ved udvendig isolering. Det marked vil vi selvfølgelig gerne ind på, og med muligheden for hurtig tilskæring i smig, er vi godt på vej, lyder det.

 

Læs hele artiklen her

Polycut.dk
Dalvej 4, Bjerre
8783 Hornsyld
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42380075
P nummer: 1015086676

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062