23948sdkhjf

Øget fokus på filtrering af kølevand i industrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af HiFlux Filtration A/S

Bedre udnyttelse af kølevand giver færre driftsstop. Det er årsagen til, at flere produktionsvirksomheder skifter til selvrensende automatfiltre. Det kan mærkes hos HiFlux Filtration A/S i Hedensted.

Et øget fokus på optimering i danske industrivirksomheder har bragt kølevand på dagsordenen. En bedre filtrering sikrer en kontinuerlig drift af maskinerne, og det får mange til at opgradere på området. Svend K. Andersen, administrerende direktør hos HiFlux Filtration A/S siger:

”Virksomhederne går sig selv efter i sømmene i øjeblikket. Derfor er kølevand kommet i fokus, også selvom det er et lille felt i den store sammenhæng. Ofte kan filtreringsdelen optimeres markant, og det betyder noget for produktiviteten. Vi har haft en stigende efterspørgsel på vores selvrensende løsninger. Især de helt store VLR filtre, der kan håndtere over 1000 kubikmeter kølevand i timen.”

Efterspørgslen kommer fra virksomheder, der tidligere har brugt manuelle posefiltre, og nu vil skifte til en fuldautomatisk løsning. Et posefilter delstrømsfiltrerer kølevandet, og bearbejder kun ti procent ad gangen. Derfor kan det ikke undgås, at der kommer urenheder med i vandet, og filteret skal ofte renses. En fuldautomatisk løsning er attraktiv, da der spares en stor portion tid på rengøring og vedligehold. Svend K. Andersen forklarer, at hensynet til miljøet også spiller ind i kundernes overvejelser.

”Mange sætter efterhånden en ære i at have en grøn profil. Renseprocessen i de løsninger vi har stor efterspørgsel på, udføres via en skrabeteknik, der er særdeles vandbesparende. Især sammenlignet med de traditionelle filtre med bagskyl.”

Generel opgradering i produktionen
I produktionen hos Danfoss A/S i Nordborg bruges der kølevand til alle maskiner og kompressorer. Her har man nu installeret tre selvrensende filtre fra Auto-line serien som erstatning for de manuelle. Martin Brander, maskinmester og teamleder i forsyningsafdelingen, udtaler:

”I forbindelse med etableringen af et helt nyt åbent køletårn, investerede vi samtidig i et automatfilter til vores kompressorer. Vi har også installeret to fra samme serie til maskinerne i produktionen. Det har vi bestemt ikke fortrudt. Tidligere kom der meget skidt med i kølevandet, og det gav for mange uhensigtsmæssige driftsstop. Så vi valgte at foretage en generel opgradering.” siger Martin Brander.

Hos HiFlux Filtration sælges der stadig manuelle posefiltre, men tendensen peger mod de selvrensende automatfiltre. Svend K. Andersen forklarer.

”Der er stadig mange, der sværger til posefiltre, og kvaliteten fejler absolut intet. Et selvrensende automatfilter har bare nogle andre egenskaber, og det bliver flere og flere virksomheder opmærksomme på.” slutter Svend K. Andersen

Om HiFlux Filtration A/S:
HiFlux Filtration A/S betjener store dele af industrien med skræddersyede filterløsninger. Fokus er på udvikling og fremstilling af væskefiltre med kundetilpassede løsninger i centrum. Rådgivning, problemløsning, montage og servicering er vigtige elementer i virksomhedens aktiviteter. HiFlux Filtration A/S har forhandlere over hele Europa.

https://hiflux-filtration.dk/


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
HiFlux Filtration A/S

Lundagervej 25A
8722 Hedensted
Danmark
HiFlux Filtration A/S

Billeder & videoer

Auto-line VLR, 1000 kubikmeter kølevand i timen.”HiFlux Filtration A/s

Send til en kollega

0.125