23948sdkhjf

Ny Head of Landscape & Urbanism i C.F. Møller Architects

| Medlemsnyhed | Indrykket af C.F. Møller Architects

Borgerinddragelse, klimaudfordringer og social bæredygtighed er områder som den nye Head of Landscape & Urbanism i C.F. Møller Architects har fokus på.

- Landskab og by har en enorm force ved at være et område, der kan tage hånd om mange store problemstillinger som samfundet står i. Og der er jo klimamæssige udfordringer, vi skal have løst overalt både fra energi, til affald, regnvand og havvand, siger Jens Rex, der starter som Head of Landscape & Urbanism i C.F. Møller Architects i Aarhus den 1. februar.

Jens Rex har især ambitioner om at arbejde videre med C.F. Møllers grønne profil og tage fat i den cirkulære økonomi og den måde, vi bruger materialer på i anlægsprojekter. I projekter, som Jens Rex tidligere har været en del, har integrerede aktiviteter i landskabsdesignet og den sociale bæredygtighed også været i fokus. Som eksempler nævner han blandt andet projekterne Sønæs i Viborg, Klima- og udviklingsplan i Hou og Troldhedestien i Kolding.

- Når man laver by og landskab kan jeg godt lidt at man tænker aktiviteter med i anvendelsen. Fællesnævneren for projekterne er, at det er områder med naturtilbud for alle, fortæller Jens Rex.

I tilblivelsen af Troldhedestien var der tilknyttet forskellige institutioner for borgere med særlige behov, der gav input til projektet. Efterfølgende blev der etableret en forening, som blandt andet består af netop disse borgere, der vedligeholder området med stort engagement og ejerskab:

- Troldhedestien et rigtig godt eksempel på et socialt bæredygtigt projekt. Udover at være meget velbesøgt og have aktiviteter for alle, bliver området holdt flot af nogle engagerede mennesker med en særlig tilknytning til projektets tilblivelse, fortæller Jens Rex – og ifølge ham er det allerfineste ved projektet, at der ikke er fokus på, at det handler om social inklusion:

- Jeg synes, at det fint fordi, det ikke er alt, der behøver at være udtalt. Hvis man har med grupper at gøre, som har det svært i samfundet, risikerer man at gøre skellet større ved at være meget udtalt omkring det.

I C.F. Møller tager Jens Rex sin erfaring med borgerinddragelse med sig:

- Vi skal huske, at byen og landskabet tilhører os alle sammen. Vi kan ikke altid gennemskue, hvad folk ønsker sig ved at sidde ved vores skriveborde. Derfor skal vi være endnu mere opmærksomme på en værdiskabende borgerinddragelse, der giver kvalitativt output.

Kompetencer på tværs af landegrænser

Den gode arkitektur og det nordiske islæt, som C.F. Møller står for, tiltrak Jens Rex Christensen:

- C.F. Møller har leveret gode projekter over en lang årrække. Og så er det en stor arkitektvirksomhed med projekter, der rækker ud over landets grænser. Der kommer til at være en del arbejde på tværs af kontorerne. Så jeg vil dykke ned i den måde som man gør tingene på andre steder. Hvad er forskellene fra Aalborg til Stockholm, for eksempel? Og hvordan kan vi lære af hinanden?

Udover seks kontorer i de nordiske lande, har C.F. Møller også kontorer i Berlin og London.

- Vi er blevet meget bedre til digitalt samarbejde de seneste år. Det skal vi helt sikkert bruge til at se potentialer og kompetencer på tværs af C.F. Møllers afdelinger, der er værdifulde at blande i projektsamarbejder. Det glæder jeg mig til at udforske yderligere, siger Jens Rex.

Jens Rex er uddannet urbandesigner fra Aalborg Universitet og har 13 års erfaring som arkitekt. Den 1. februar starter han ved C.F. Møller Architects som Head of Landscape & Urbanism på hovedkontoret i Aarhus.

Landscape & Urban Design i C.F. Møller Architects

Udover landskabsafdelingen på hovedkontoret i Aarhus, har C.F. Møller også landskabsarkitekter i Aalborg, København, Stockholm og London.

Afdelingen i Aalborg står blandt andet bag Aalborg Havnefront og det igangværende projekt Stigsborg Havnefront.

I København arbejdes der med projekter i Belgien og Norge, og på C.F. Møllers kontor i London arbejder de lige nu på projekter i London og Irland.

Aktuelle projekter i Aarhus er et nyt landskabskoncept til Danevirke og projektet Byen til vandet – Randers flodby, som både skaber klimasikring og bringer Randers og byens borgere i tættere kontakt med Gudenåen.

På C.F. Møllers kontor i Stockholm er Jelmar Brouwer Head of Landscape. Her står kontoret bag Gårdsvägen Solna, Fiskätra idrætsplads og Örnsro Træby.

Kendetegnende for alle afdelinger i C.F. Møller Architects, som arbejder med landskab og urbanism, er, at afdelingerne både løser selvstændige by- og landskabsudviklingsopgaver og opgaver i relation til C.F. Møllers bygningsopgaver med det fælles omdrejningspunkt altid at tænke landskab og bygninger som et samlet hele.

Medlemsnyhed

Indrykket af
C.F. Møller Architects

Europaplads 2, 11.
8000 Aarhus C
Danmark
C.F. Møller Architects

Send til en kollega

0.125