23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Projektgennemgangen skaber værdi for alle – husk at inviter

Tekniske isolatører må dagligt affinde sig med manglende pladsforhold, når de udfører deres arbejde. Manglende isolering resulterer i et dårligere slutprodukt og en installation der ikke lever op til den specifikation som bygherren har bestilt.

Det stigende fokus på bæredygtige og energieffektive løsninger har skabt massiv efterspørgsel på teknisk isolering, da tilbagebetalingstiden på disse løsninger ofte er meget kort. I mange tilfælde er pladsforholdene for de teknisk isolatører mangelfuld, da arkitekter og ingeniører konstant forsøger at optimere hver en kvadratmeter i bygningerne. De øgede krav til tekniske installationer er svære at få til at harmonerer med manglende pladsforhold og resulterer ofte i, at isolatøren må gå på kompromis med regler og værdier, for at kunne udføre sit arbejde.
 
Den tekniske isolatør er ofte en af de sidste entreprenører på byggepladsen. På dette tidspunkt er rør, tanke og ventilationskanaler allerede opført – ofte alt for tæt på hinanden eller andre elementer. Det betyder, at der ikke er plads til den mængde isolering, som loven foreskriver og kunden har betalt for. I en tid hvor bæredygtighedsvurderinger og klima-certificeringen vinder frem, udgør det et alvorligt problem, at disse vurderinger oftest udregnes i projekteringsfasen af byggeriet og ikke på baggrund af den faktiske udførsel.
 
Det er positivt, at projektgennemgangen er gjort obligatorisk ifølge AB18 og ABR18, da det stiller krav til, at entreprenøren, underleverandører og producenter mødes i initieringsfasen af byggeriet. Dette er en enestående mulighed for at tale sammen, da et møde kan belyse potentielle problemer og konflikter, inden projektet igangsættes. En mulighed for at skabe en gensidig dialog, der sætter fokus på grænsefladerne mellem entrepriser og enkelte fag.
 
Lad dette stå som en åben invitation til Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og installatørerne. De tekniske isolatører vil utrolig gerne inddrages meget tidligere i projekterne, så vi sikrer, at der eksisterer den fornødne plads til isolering. Forhåbentlig vil dette kunne rette eventuelle uhensigtsmæssigheder, utilstrækkelige løsninger og forebygge mangler i byggeprojekter, så vi fremtidigt forbedrer kvalitet og klimavenligt byggeri i Danmark.

Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11686397

Kontaktperson

AS
Andreas Skovbo-Bech
asbe@di.dk

Send til en kollega

0.078