23948sdkhjf

Geberit uddanner VVS-elever og klæder dem på til fremtiden

| Medlemsnyhed | Indrykket af Geberit A/S

Produktgennemgang og træning af typiske problemstillinger klæder VVS-elever bedre på til fremtiden. Derfor tilbyder Geberit undervisning til elever på tekniske skoler.

Flere gange om måneden tager Geberit imod VVS-elever fra tekniske skoler. På skemaet står undervisning i produkter og en gennemgang og diskussion af typiske problemstillinger, som eleverne kommer til at stå overfor, når de inden længe skal ud og montere og vejlede kunder på egen hånd. 

Målet med undervisningen, der foregår i Geberits kunde- og kompetencecenter i Albertslund og på hovedkontoret i Lystrup er, at fremtidens VVS’ere hver især tager ansvar for at sætte sig ind i produkterne og reglementerne inden for faget. Det siger Oliver Ragnar Larsen, der står for en del undervisningen hos Geberit og har mere end 15 års erfaring med VVS-faget:

Når jeg kommer rundt hos projektledere, mestre og virksomhedsindehavere, står det klart, at VVS’ere der udover at være dygtige til deres håndværk, også har indsigt i produkter, systemer og reglementer er i meget høj kurs. Det giver mester eller projektleder en langt højere grad af frihed, fordi VVS’eren tager et større ansvar for at fabrikantens anvisninger bliver fulgt.

Produkter skal afprøves
Hos Geberit får de besøgende VVS-elever både teoretisk undervisning i blandt andet korrekt montage af afløbsrør, støjgrænser og sanitetsautomatik. Herudover får de også tid til at teste produkterne af.

 Og det giver god mening, at eleverne har mulighed for både at se og røre ved de produkter, de i fremtiden skal arbejde med. Det siger Henrik Bjørn Pedersen, der er VVS-faglærer på Roskilde Tekniske Skole. Han har i flere år haft elever til undervisning hos Geberit:

Hvordan skal de sælge de nyeste toiletter på markedet, hvis de ikke ved, hvad de snakker om? Eleverne skal mærke, føle og afprøve produkterne. Det får de meget glæde ud af. Det betyder også noget for indlæringen, at det er en ekstern underviser. Det gør en stor forskel i forhold til produktkendskabet.

Virksomheder er også velkomne
Tilbuddet om undervisning hos Geberit er dog ikke kun for elever på landets tekniske skoler. 

Mange VVS-firmaer henvender sig også til os, og kommer ind og får undervisning i blandt andet forsynings- og afløbssystemer. Vi oplever en stigende interesse for vores undervisning. Det er vi utrolig glade for,” siger Oliver Ragnar Larsen.

I sidste ende kan undervisningen af både elever og udlærte være med til at forebygge, at der trods VVS’ernes høje professionalisme sker fejl eller dobbeltarbejde, som kan føre til store ekstraregninger for virksomheder og privatkunder.

Jeg fornemmer, at mange deler min holdning til, at det er vigtigt at vidensdele omkring processer, normer og reglementer, så der kommer en større bevidsthed i branchen om, hvor vigtigt det er at udføre arbejdet korrekt, med alt hvad dertil hører,” afslutter Oliver Ragnar Larsen.

____

Om Geberit
Det globalt opererende Geberit Group er europæisk leder indenfor sanitetsprodukter. Geberit opererer med en stærk lokal tilstedeværelse i det fleste europæiske lande og tilfører unik værdi i forhold til sanitetsteknologi og badeværelseskeramik. Produktionsnetværket omfatter 29 produktionsfaciliteter, hvoraf 6 er lokaliseret oversøisk. Gruppens hovedkontor er lokaliseret i Rapperswil-Jona, Schweiz. Med omkring 12.000 ansatte i ca. 50 lande, har Geberit genereret et salg på 3.0 milliarder CHF i 2020. Geberit aktierne er listet på SIX Swiss Exchange og har været inkluderet i SMI (Swiss Market Index) siden 2012.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Geberit A/S

Lægårdsvej 26
8520 Lystrup
Danmark
Geberit A/S

Send til en kollega

0.125