23948sdkhjf

Tænk bæredygtigt med udvendig solafskærmning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fischer Danmark A/S

I Skandinavien er vi kendt og anerkendt for vores enkle og stringente linjer i arkitekturen. Det omfatter bare ofte også mange store glasarealer, og det kan give betydelige udfordringer med energi og indeklima.

Det afgørende spørgsmål er nemlig altid, hvor meget varme, der kommer ind i huset, bl.a. fordi køling og ventilation er en stor del af bygningens samlede koncept, økonomi og indeklimastatus.

De store glasflader betyder derfor også, at man heller ikke fremover kommer uden om solafskærmning, der er monteret på ydersiden af bygningen.  

Fordi det ubetinget er den mest energieffektive form for solafskærmning, der har væsentlige, gode effekter i forhold til både økonomi, indeklima og medarbejdernes eller beboernes velvære.

Indtænk udvendig solafskærmning fra start
Derfor er det smarteste også at indtænke den udvendige solafskærmning fra starten af et projekt. 

Indvendig solafskærmning har absolut sine indlysende fordele. Dog overvejende i forhold til æstetik, indretning, blænding for solen og helt lokal varmenedsættelse i lokalet.

Men hvis vi for alvor skal flytte noget i forhold til indeklima, miljø og morgendagens grønnere bygning, så er udvendig solafskærmning den bedste og mest fremtidssikrende tilgang.

-Når det gælder energieffektivitet og mere bæredygtigt byggeri, er udvendig solafskærmning den klart bedste løsning. Den forhindrer, at selve huset bliver overophedet, og den holder varmen væk inde i bygningen, siger Ejvind Larsen Degn, produktchef hos Fischer Group.

Bæredygtighed i det store billede
Bæredygtighed dækker både over miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter. Det kalder på helhedstænkning og et skarpt arkitektonisk fokus.

Hele bygningens koncept og alle elementer – herunder solafskærmning – skal overvejes detaljeret fra start og i forhold til dens samlede livscyklus.

Ikke fordi udvendig solafskærmning kommer til at løse vores store udfordringer med klima, energi og indeklima alene. Langt fra. Men alt peger på, at den er et vigtigt bidrag og et nødvendigt skridt på vejen mod en mere grøn, energivenlig og bæredygtig bygningsmasse herhjemme.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fischer Danmark A/S

Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Danmark
Fischer Danmark A/S

Send til en kollega

0.172