23948sdkhjf

Nåh Mester… hvor lang tid brugte du på kontoret i 2021?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Apacta A/S

Apacta kørte op til nytår en kampagne for deres system til ordrestyring. Når håndværkerne bruger tid på kontoret, er der ikke indtjening, fordi administrationen ikke direkte kan udfaktureres.

 Så kontor-timerne brugt i sidste uge, skal gerne spares i næste uge. Og uge for uge kan det måske ikke se ud af meget. Typisk har en mester 4-5 timer på kontoret per uge, mens nogle bruger helt op til 20% af deres ugentlige tid på administration. Tiden går til håndtering af medarbejderes timesedler, gennemgang og struktur på dokumentationen af arbejdet og fakturaer - indgående som udgående.

20% er en hel arbejdsdag per uge. Kan det skæres ned til bare 10-15% er det en væsentlig mærkbar gevinst. Både for mester men også for et presset marked med stor efterspørgsel.

Så regner man kontortiden sammen for et helt år, er det ganske mange penge og produktivitet, der går spildt. Uanset om man er stor eller lille, eller hvilket system man vælger at gå med, så vil et system forbedre indtjeningen og produktiviteten. Det er bevist igen og igen.

Læs også: Sammenlign priser på ordrestyring

Der er selvfølgelig virksomheder, der har prøvet at indføre sagsstyring i virksomheden, og ikke følt de har fået nok ud af det. Og det er en skam. Overgangen til et digitalt system kræver lidt disciplin og en god kultur for at få indført de gode vaner, der kommer til at gøre en forskel. 

Skal man bare give op eller insistere? Skal man kigge indad eller på systemet man har valgt? 

Der er forskel på systemerne der er på markedet, og rammer man ikke plet med sit første eller andet valg - simpelthen føler det er for bøvlet og ikke intuitivt at bruge - så prøv igen, find en anden leverandør, der kan dække behovet.

Vi kigger ind i nogle år, hvor tidsregistrering bliver lovpligtigt at anvende for ALLE virksomheder. Og der er generelt stort fokus på kvalitetssikring af byggeri, efter nogle uheldige sager de seneste år. Konkurrencen på byggematerialer er stor, og der er penge at hente i rummet mellem indkøbs- og salgspris. 

Læs også: Tidsregistrering bliver lovpligtigt

Håndværkere, der ignorerer disse tendenser vil få nogle udfordringer. De bliver simpelthen for sløve og dyre ift. Konkurrenter, og vil være bagefter i samarbejdet med det offentlige - der sandsynligvis kun vil gøre brug af håndværkere, der har dokumentationen på plads i et digitalt system, der er godkendt.

Så tag startskuddet her i det nye år, og insister på at blive en succes i tiden der kommer.

Prøv Apacta gratis og uforpligten de  i 14 dage

Medlemsnyhed

Indrykket af
Apacta A/S

Østre Allé 101
9000 Aalborg
Danmark
Apacta A/S

Send til en kollega

0.113