23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fejring af den renoverede danske kirke i London

Den danske kirke i London har gennemgået en komplet renovering, inklusive et nyt landskabsdesign, udført af C.F. Møller Architects. Dette blev fejret med en festgudstjeneste og en reception og introduktion til det udførte arbejde.

 

Den 5. december blev der afholdt en festgudstjeneste og reception i den danske kirke i London for at fejre afslutningen på en fuldstændig renovering samt et nyt landskabsdesign udført af skandinaviske C.F. Møller Architects' afdeling i London. Ceremonien blev overværet af afdelingschef Teva Hesse og associeret partner Rolf Nielsen fra C.F. Møller Architects sammen med Bette Broyd, formand for Kirkerådet, den danske ambassadør Lars Thuesen og kirkegængere.  Rolf Nielsen præsenterede de fremmødte for det arbejde, som C.F. Møller har udført.

"Vi er meget tilfredse med resultatet af arbejdet, som har været muligt takket være et meget konstruktivt samarbejde med den danske kirke og vores samarbejdspartnere, de lokale myndigheder og økonomiske donorer. Det var både en stor ære og fornøjelse at præsentere det færdige arbejde og tankerne bag det for bidragsydere, samarbejdspartnere og kirkens fremtidige brugere", siger Rolf Nielsen.

Et ønske om en mere effektiv arkitektur
Den danske kirke, også kendt som St Katharine's Church, i London ligger i Regent's Park og er en klasse A-fredet nygotisk kirke. Den fremtrædende tegl- og stenbygning fra 1826, tegnet af Ambrose Poynter, tilhører The Crown Estate, dvs. den britiske monark, og har været benyttet af Den Danske Kirke siden 1952. I dag er Den Danske Kirke i London mere populær end nogensinde før. I løbet af året samles danskere i St. Katharine's kirke til en lang række religiøse, kulturelle og sociale begivenheder. For at fastholde den stigende aktivitet og fællesskabet havde kirken brug for en mere effektiv udnyttelse af pladsen For at opnå et tilfredsstillende resultat, der levede op til Den Danske Kirkes krav og forventninger, arbejdede C.F. Møller Architects sammen med Den Danske Kirke i London for at udvikle et solidt oplæg samt en række designforslag og har løbende rådført sig med lokalrådet Camden Council, Historic England og The Crown Estate.

”Vi er glade og taknemmelige for den imponerende støtte, vi har fået fra danske fonde og fra en evigt trofast og gavmild menighed, der gang på gang dykker i lommen for at hjælpe og som har muliggjort dette byggeri. Uden virkeligt dygtige kræfter på kirkerådet gennem mange år, præster med ambitioner, ansatte og ihærdige frivillige med mod og visioner, alle dygtigt ledet af formanden for byggeudvalget, Dorte Bille Harding, ville samarbejdet med C.F. Møller aldrig have fået vinger. Derfor fejrer vi, med en festgudstjeneste og reception, at målet er nået. At målet overgår alles forventning er en endnu en større glæde.” siger Bette Petersen Broyd, formand for Kirkerådet i Den Danske Kirke.

Et blidt dansk strejf
En velovervejet og omfattende renovering er opnået gennem forsigtige indgreb, der tager hensyn til kulturarven. Brugen af skandinaviske designtraditioner i materialer og detaljer afspejler det danske kapitel i kirkens historie. Projektet fokuserer primært på tre centrale dele af kirken: præstefløjen, sognegården og den sydlige have. Bortset fra nedlægning af gulvvarme og forbedring af kirkebænkene er kirkeskibet udelukkende restaureret.

”Den nyrestaurerede kirke og tilstødende lokaler vidner om dansk arkitektur og tankegang, når den er bedst - både i de store og små detaljer. Det er et super-flot resultat, vi, med C.F. Møllers dygtige arkitekter, har opnået, og vi er meget stolte af deres professionelle løsninger, arbejdsmetoder og fremsynethed. Udadtil fremtoner bygningen helt som nypudset, som da den blev skabt. Den eneste væsentlige ændring udadtil er de næsten romerske terrasser i sydhaven, der indbyder til optræden, undervisning eller festlige sammenkomster under åben himmel. Inden døre er bygningerne nyskabte med gennemtænkte løsninger, der tilgodeser vores skiftende krav og behov med rum, der har multifunktioner, renoveret i gedigent træ og brugervenlige materialer," siger Bette Petersen Broyd.

Erfarne arkitekter
C.F. Møller Architects blev grundlagt i Danmark i 1924 og har i høj grad bidraget til skabelsen af de skandinaviske velfærdssamfund ved at sætte mennesket og bæredygtighed i centrum for arkitekturen. C.F. Møller har været til stede i London siden 2001 og står bag Darwin Centret, en udvidelse af National History Museum, Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, som er et bæredygtigt kraft-/ varmeværk, nye hospitaler i Springfield og Tolworth og Blackwall Reach, som er det allerførste projekt i Londons borgmesters program for almene boliger kaldet Homes for Londoners.

At arbejde med skånsomme restaureringer og udvidelser som med Den Danske Kirke er ikke ukendt for C.F. Møller. Firmaet har bl.a. lavet en udvidelse af Holmens Kirke i København. Kirken blev bygget i 1600 af den danske kong Christian IV. I en anden genre, men stadig med respekt for historie og kontekst, er det også værd at nævne, at C.F. Møller står bag en udvidelse af Statens Museum for Kunst i København og flere udvidelser, vedligeholdelses- og renoveringsarbejder for Aarhus Teater, og C.F. Møller fungerer desuden som tilsynsførende arkitekt for British Museum.

Holdet bag renoveringen af den danske kirke
Arkitekt og landskabsarkitekt:
C.F. Møller Arkitekter

Entreprenør:
Coniston

Ingeniør:
Alan Baxter – konstruktionsingeniør
Mott MacDonald - MEP-ingeniør

Andre samarbejdspartnere:
Paul Vonberg Architects - rådgiver for historiske bygninger
Appleyard & Trew - mængdeinspektør og CDM-konsulent
Dunwoody - godkendt inspektør af bygningskontrol

C.F. Møller Architects
Europaplads 2, 11.
8000 Aarhus C
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29244391
P nummer: 1003086960

Kontaktperson

JLK
Joanna Lykke Kaalby
Communications Officer
+45 61936824 jlk@cfmoller.com

Send til en kollega

0.094