23948sdkhjf

Konsistenskontrol og Kvalitetssikring

| Medlemsnyhed | Indrykket af GRAPHISOFT Center Danmark

Der er mange gode grunde til at foretage konsistenskontrol og kvalitetssikring – her er en miniguide til hvordan du laver fejlfinding i Archicad.

Kvalitetssikring og kollisionskontrol på tværs af fag-discipliner på byggeprojekter kan med fordel kan gøres i en dedikeret software, som f.eks. Solibri Office eller BIMcollab Zoom, hvor hver fag-model importeres som IFC-fil, og fælles-modellen både granskes visuelt og via automatiserede, regel-baserede gennemgange. De fejl, der bliver identificeret, kommunikeres med fordel via BCF-filer eller “Issue Management”-systemer som BIMcollab. Det gør det let for alle parter at oprette de fejl, de hver især har ansvaret for, hvorefter man kan foretage en ny gennemgang kan foregå, der er den eneste mulighed for at få luget alle fejl ud af et byggeprojekt.

LÆS OGSÅ: Bliv opkvalificeret på BIM

Egenkontrol og kvalitetssikring
Men det er næsten endnu vigtigere, at hver fagrådgiver har procedurer for egenkontrol og kvalitetssikring af sit BIM-projekt, inden det udveksles med eksterne parter.

Der er mange muligheder for at lave fejl under udarbejdelse af et BIM-projekt. Den bedste kvalitetssikring er at minutiøst at gennemgå alle tegninger, 3D-modellen og alle mængdeudtræk. Nogle vil påstå, at hvis man langsomt flytter et vertikalt snit gennem bygningen – først i den ene retning og derefter vinkelret derpå – vil man finde de vigtigste fejl.

Men udover almindelig visuel granskning af projektmaterialet, er der en række små fif til at få hjælp af Archicad til at finde fejl i projektet. Dem kan du læse mere om her →

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GRAPHISOFT Center Danmark

Rentemestervej 62
2400 København NV
Danmark
GRAPHISOFT Center Danmark

Send til en kollega

0.11