23948sdkhjf

Prisudviklingen på kobberkabler

| Medlemsnyhed | Indrykket af NST DK. A/S

Prisen på kobber er steget markant og har fastholdt en ufattelig høj pris i næsten et år. Prisstigning af denne slags er ikke set i 50 år. NST tilbyder service, som kan spare vores kunder nogle omkostninger i forbindelse ved køb af kabler.

Prisen på kobber er steget markant siden 2020, hvor man kan se en stigning på over 63%. Eksperter skriver, at de ikke har set så store stigninger af kobberprisen i 50 år. Kobberprisen tog et stort dyk i starten af 2020, men har ellers ligget rimeligt stabilt på omkring 3.000 dollars pr. ton siden 2016.  Selvom eksperter spåede i starten af året, at de tårnhøje kobberpriser bliver svære at fastholde. Kan man nu se ved udgangen af året, at prisen stadigvæk ligger på over 4.000 dollars pr. ton.

Grunden til at flere eksperter mente, at prisen på kobber ville falde igen var at de vurderede, at efterspørgslen på kobber ville blive svær at fastholde med så høje priser. Men på nuværende tidspunkt ser det ikke ud til at være tilfældet, da kobberprisen stort set har holdt sig over 4.000 dollars pr. ton siden februar 2021. Dette er en dejlig udvikling for aktionærerne i kobberminerne, men for købere og producenter af kabler er det en skidt situation. Prisudviklingen har medført, at producenter, grossister og forhandlere har været nødsaget til at hæve deres priser, hvilket gør at slutbruger i sidste ende står med en meget større regning. Dertil har fragtpriser steget voldsomt igennem det seneste år, især fragten af containere fra Asien. Hvilket har medført yderligere prisstigninger og ikke kun på kabler, men på stort set alle varer.

Dertil har stigningen i kobberprisen medført, at skrotprisen på kobber også er steget markant. Dette har medført at kabler, som i forvejen var attraktive for tyveknægte, bare er blevet det mere attraktive. Derfor anbefaler vi hos NST, at vores kunder får deres kabler mærket. NST tilbyder denne service til vores kunder, hvor vi mærker kablerne med den ønskede mærkning indkapslet i krymp for at sikre mærkningen holder. Som en ekstra service i NST, så tilbyder vi også kabler i alle længder, det gør vi fordi vi tænker på miljøet, - hvorfor bestille 50 meter hvis du kan nøjes med 42 meter. Kontakt NST hvis du ønsker, at hører mere om specialproducerede forlængerkabler.

 

Husk og følg NST på Linkedin hvis du vil være opdateret.

Læs mere her!


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NST DK. A/S

Hvidkærvej 27A
5250 Odense SV
Danmark
NST DK. A/S

Send til en kollega

0.157