23948sdkhjf

Der ligger en masse GULD gemt i nedrivningsmaterialer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Søndergaard A/S

For at blive endnu mere bæredygtige som nedrivere – og som byggebranche generelt – bliver vi nødt til at tænke i nye baner og afsøge alternative muligheder.

Derfor har vi i Søndergaard A/S valgt at indgå et strategisk samarbejde med auktionsvirksomheden Klaravik - netop for at øge genbrug og genanvendelse af de mange tusinde tons nedrivningsmaterialer, vi håndterer hvert år.

Klaravik er nu med os på alle projekter og hjælper med at videregive materialer fra byggepladsen direkte til interesserede privatpersoner og virksomheder. Det vil sige videredistribution direkte fra kilden til slutbrugeren uden unødig transport og opbevaring i gensalgshaller. Med fuld sporbarhed.

De viderebragte materialer og genstande spænder vidt. Det kan være alt fra gipslofter, døre, vinduer, vaske, rækværker og bordplader til kaffemaskiner, bordtennisborde, toiletter og lampearmaturer. Langt de fleste ting har en reel værdi, hvis man har øje for det og formår at udvinde dem på forsvarlig vis.

Vi skal udvinde frem for at rive ned

”Vi er nødt til at gøre op med vores faste rytmer og tænke nyt. Der ligger meget guld gemt i en bygning, der skal rives ned eller renoveres. Og hvis vi prioriterer at udvinde dem frem for ”bare” at rive ned og gøre, som vi plejer, så er der virkelig mange ressourcer, der kan leve videre til deres højeste værdi, siger vores produktionsdirektør Kasper Sørensen og fortsætter:

”Desuden giver det heller ikke mening at transportere materialerne til haller og bruge unødig CO2 på det, hvis tingene kan nå ud til slutbrugen fra sitet, hvor det adskilles. Det er blot en af mange tiltag, vi har arbejdet på de seneste år, siger Kasper Sørensen.

I Søndergaard A/S er vi altså i fuld gang, men det er vores håb, at flere vil følge trop, for sammen kan vi skabe det marked og den base, der er behov for. Vores seneste samarbejdsprojekt med ATP Ejendomme A/S på Jagtvej 169 viser, at det er muligt, når den rette vilje og knowhow er til stede.

En afgørende rolle i den grønne omstilling

Det kommer nok ikke som overraskelse for de fleste, at bæredygtighed er et markant fokusområde for os. Det bliver kun endnu vigtigere i fremtiden – for os og for alle andre i byggeriets værdikæde. Som større aktør i nedrivningsbranchen regner vi med at få en afgørende rolle i byggebranchens grønne omstilling ved at have viljen og evnen til at tilvejebringe brugbare materialer, der kan genbruges eller genanvendes i nyt byggeri.

Tak til Klaravik for samarbejdet de sidste par år.

Vi er langt fra i mål, men vi fortsætter ufortrødent med snuden i det grønne spor!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Søndergaard A/S

Smedetoften 16
3600 Frederikssund
Danmark
Søndergaard A/S

Send til en kollega

0.14