23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny kampagne skal tiltrække arbejdskraft i isoleringsbranchen

Byggebranchen oplever i øjeblikket mangel på arbejdskraft. For at imødekomme dette problem har Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening i samarbejde med 3F og AMU Syd iværksat en kampagne, der skal oplyse unge om mulighederne i isoleringsbranchen.

Det øgede politiske fokus på klima og bæredygtighed har skabt massiv efterspørgsel på grønne og energieffektive løsninger. Selvom den grønne udvikling i sig selv er positiv, har den omvendt sat isoleringsbranchen under pres, da manglen på arbejdskraft i dag er større end nogensinde før. ”Manglen på arbejdskraft i isoleringsbranchen er et alvorligt problem, der fremtidigt kun vil vokse sig større, og potentielt vil have fatale konsekvenser for branchen, hvis ingen handler nu.” Udtaler formand for Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, Marc Roolfs.

I øjeblikket er det ikke udelukkende isoleringsbranchen, der efterspørger flere folk. Det vurderes, at manglen på arbejdskraft i byggesektoren er på sit højeste niveau siden tiden op til finanskrisen i 2008. En udvikling, som bør tages meget alvorligt, eftersom en mangel på medarbejdere over tid kan afstedkomme tabt produktion og omsætning samt skabe vanskeligere forhold for uddannelse. ”Virksomhederne skal på sigt også kunne levere et produkt og kvalitet til tiden. Dette kan vi understøtte gennem en kampagne som denne,” fortæller konsulent i 3F, Ib Nielsen.

Tiltrækningskampagnen er Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, 3F og AMU Syds direkte reaktion på den stigende mangel på arbejdskraft og lærlinge. Det brede samarbejde mellem arbejdsgiverforening, fagforening og uddannelsesinstitution bør være til kampagnens fordel, da det mobiliserer de største parters interesser i branchen. ”Det brede samarbejde er klart at foretrække, for at tilgodese alle parter der har en andel i branchen og gøre det attraktivt at være isolatør. Vi vil derfor i videst muligt omfang skabe en viden og stolthed om arbejdet som teknisk isolatør,” uddyber Ib Nielsen. 

Den fælles målsætning er derfor klar; flere unge skal kende til mulighederne i faget, flere skal søge ind på uddannelsen som Teknisk Isolatør, og antallet af lærlinge i virksomhederne skal forøges. En målsætning der er nødvendig, hvis man vil modarbejde de seneste års negative udvikling i branchen.

På uddannelsesinstitutionen AMU Syd, hvor man som det eneste sted i Danmark uddanner tekniske isolatører, ser man mange muligheder i den nye kampagne. ”Uddannelsen som teknisk isolatør er ukendt for mange unge. Det er ligeledes et fag uden dybe traditioner for at være faglært. En kampagne som denne er med til at give faget et rygstød, man ikke kan skabe på byggepladserne. Forhåbentlig bliver flere unge bevidste om mulighederne og fordelene ved at være teknisk isolatør,” fortæller uddannelseschef på AmuSyd, Anders Hansen.

 Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, 3F og AMU Syd har på nuværende tidspunkt budgetteret, at kampagnen foreløbigt skal køre frem til sidste halvår af 2024. Hvis kampagnen og samarbejdet viser sig at være en succes, er parterne ikke afvisende over for at forlænge perioden. ”Manglen på arbejdskraft er en fælles udfordring, man ikke blot løser over natten. Hvis man har reelle målsætninger om at vende udviklingen i vores fag, kræver det, at man trækker i arbejdstøjet i samlet flok og tilsidesætter sine egne interesser for en stund,” slutter Marc Roolfs.

Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11686397

Kontaktperson

AS
Andreas Skovbo-Bech
asbe@di.dk

Send til en kollega

0.063