23948sdkhjf

Frame blandt verdens 1% bedste klima tech startups

| Medlemsnyhed | Indrykket af Frame

Som det eneste danske firma er det lykkedes startup’en, Frame, at blive optaget i verdens bedste klimatech accelerator program - Katapult Climate Accelerator. Programmet fokuserer på startups, der er banebrydende i bekæmpelsen af klimaforandringerne.

Det er ingen let sag at blive en del af det attraktive Katapult Climate Accelerator program. 1073 virksomheder ansøgte i år om optagelse i efterårets program, men kun otte blev optaget. Frame er eneste repræsentant for Danmark og kommer i selskab med startups fra otte lande fordelt på tre kontinenter.

51 milliarder tons drivhusgas står imellem menneskeheden og en klimakatastrofe, skriver Katapult. Derfor ønsker de at sammenføre mennesker, virksomheder og kapital, der kan påvirke udviklingen og den grønne omstilling i den rigtige retning. Siden starten i 2017 har Katapult Climate Accelerator investeret i 138 virksomheder fra 35 lande.

Igennem de tre måneder, programmet varer, klæder Katapult deltagerne på til at skalere deres startup, uddanne organisationen, skabe netværk og udvikle en langsigtet fundingstrategi. Næsten en tre måneders mini-MBA. Selve programmet er en kombination af webinarer, workshops og mentorsparring.

Frames direktør, Jesper Ring, siger om optagelsen i programmet:

- Vi er så glade for at være en af de 0,8%, der slap igennem nåleøjet. Det har været en lang og til tider tidskrævende optagelsesproces - men det hele værd. Vi bliver nu medlem af Nordens største netværk inden for impact og får mulighed for at bidrage yderligere til den grønne omstilling. Derudover kommer vi til at sparre med erfarne, internationale mentorer, udvide vores netværk og finde nye, relevante investorer.

- Katapult Climate Acceleratorprogrammet er udover fundingen et intensivt tremåneders program, der udfordrer og gearer os som organisation. Vi får lejlighed til at gentænke og forbedre hele forretningskonceptet og udvikle vores kompetencer. På den måde får vi det bedste ud af vores organisation, bestyrelse og advisory board. Katapult bliver et knudepunkt, der kan løfte på alle fronter og udnytte og udvikle de kompetencer, vi allerede har i organisationen.

Hvad er vigtigst for jer - fundingen eller Climate Acceleratorprogrammet?

- Det er helt klart programmet. Fundingen er dejlig at have, men de redskaber, vi får med i form af uddannelse, udvikling af organisationen og gentænkning af vores koncept, gør programmet helt unikt. Og så er det stort at blive en del af en verdensomspændende bevægelse, der bruger money for good. Katapult administrerer allerede investeringer for over 200 millioner kr., og udvider nu porteføljen med denne runde. Investeringerne har til formål at skabe samarbejder, der accelerer den grønne omstilling.

- Både Katapult og vi ønsker at påvirke verden omkring os, så den grønne tankegang bliver mainstream. For os er det bæredygtighed i byggeriet, for Katapult gælder det impact investeringer, så det kunne ikke matche bedre, slutter Jesper Ring.

Startups i Katapult Climate Accelerator 2021 er: Frame (Danmark), Wegaw (Schweiz), Sally R (Sverige), Hyperion (Finland), Recylink (Chile), Wattnow (Tunesien), Connected Energy (UK), NXT Grid (Holland)

 OM FRAME

Frame er en innovativ digital platform, til at lede, designe, certificere og dokumentere bæredygtigheden i byggeriet fra start til slut. Ved at anvende Frame får projektet målbare og konkrete kriterier til at realisere bæredygtighedsvisionen uden, at der skal gås på kompromis med kreativitet, kvalitet eller økonomi. Med Frame får de byggefaglige hjælp til at organisere, dokumentere og strukturere det bæredygtige byggeri ved at samle alt på ét sted og give alle involverede et fælles sprog.

 Grundlagt i 2014 af civilingeniør, Jesper Ring og arkitekt MAA Asger Juul, der begge er efterspurgte eksperter inden for bæredygtighed i byggebranchen.

openframe.org

OM KATAPULT

Katapults vision er, “Build a thriving world for all”, med missionen: “Accelerate people, companies and capital towards impact”. De investerer i og accelerer startups, der har en positiv impact på klimaet. Deres Climate Accelerator program bliver støttet af den canadiske Lundin Foundation.

Programmet er målrettet de mest banebrydende tech startups, der udvikler redskaber til at bekæmpe klimaforandringerne. Deres standardbetingelser for investering er $150,000-400,000 mod en 2-10% ejerandel.

Siden starten I 2017 har de afholdt 8 flagskib acceleratorprogrammer og 3 virksomhedsprogrammer. Katapult Foundation blev oprettet I 2020 og fik dermed samlet deres initiativer Katapult Future Fest, Katapult X og Nordic Investment Network.

katapult.vc


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Frame

Bragesgade 8B
2200 København N
Danmark
Frame

Send til en kollega

0.11