23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fleksible medarbejdere gør tømrerfirma konkurrencedygtigt

Tømrerfirmaet Struer har base i Vestjylland, men får knap halvdelen af den årlige indtjening fra opgaver på Sjælland. Derfor er virksomheden afhængig af at hyre medarbejdere fra Viktech, når arbejdsopgaverne spidser til.

Kim Knudsen så allerede skriften på væggen for mere end 10 år siden. Dengang arbejdede  virksomhedsejeren af Tømrerfirmaet Struer i selvsamme firma under sin daværende chef Henning Jensen, der havde stiftet virksomheden i det nordlige Vestjylland for mere end tre årtier siden.

 “Jeg kan huske, at jeg sagde til en af mine daværende kollegaer i firmaet: ‘Om 10 år kører vores varebiler tre gange så meget som i dag. Og jeg fik jo ret”, fortæller Kim Knudsen.

Tømrerfirmaet Struer har udført opgaver i hele landet i årtier, men i takt med at der er sket en øget specialisering i byggebranchen, har Kim Knudsen og hans 34 fastansatte medarbejdere brugt knap lige så lang tid på Sjælland som i Jylland. Omkring 45 % af virksomhedens samlede indtjening stammer således fra den anden side af Storebæltsbroen.

“Det kræver en enorm fleksibilitet at begå sig som tømrerfirma i byggebranchen i dag. Du kan ikke bare længere skyde med spredehagl og slå din virksomhed op på, at du kan lidt af hvert. Den eneste måde, du rigtig kan tjene penge på i dag, er ved at finde en niche og holde dig til den. Det er farligt set ud fra et forretningsmæssigt synspunkt, da du binder hele din forretning op på en enkelt pind. Men det er bare sådan, at verden hænger sammen lige nu”, siger han.

Samarbejde giver ro i sjælen
Tømrerfirmaet Struers “niche” er større erhvervsbyggeri i totalentrepriser.  Totalentrepriser udgør en stadig større del af projektmarkedet efter flere år med kraftig vækst. 

Kim Knudsen og hans hold af tømrere løser særligt opgaver med at bygge dagligvarebutikker som Rema 1000, men også restauranter, cafeer, kontorlokaler og lignende udgør en pæn del af ordrebogen.

Et af firmaets store opgaver på Sjælland var i Helsingør. Her lavede de 40 ældreboliger sammen med et andet totalentreprisefirma. Projektet kørte i næsten et år, og da Kim Knudsen tog imod opgaven vidste han godt, at hans egne folk ikke kunne løfte arbejdsbyrden alene. De ville få brug for hjælp udefra, og Kim Knudsen kontaktede derfor Viktech, som tømrerfirmaet havde brugt i mere end syv år.

Snart var byggepladsen spædet op med Viktechs medarbejdere fra særligt Polen. Og da projektet med ældreboligerne nærmede sig målstregen og slutspurten skulle sættes ind, arbejdede der mellem 20 og 25 eksterne medarbejdere på byggepladsen, hyret og betalt af Kim Knudsen.

"For at jeg kan takke ja til de her store projektopgaver, er det nødvendigt at samarbejdet mellem mit firma og Viktech spiller. Jeg går ikke bevidst ind og byder på noget, jeg ved, at vi ikke kan klare selv. Men tit og ofte falder opgaverne sammen, og så får vi jo brug for ekstra hjælp til at løse dem. Og her er det rart at vide, at vi har et godt samarbejde med Viktech. Det giver ro i sjælen at vide, at jeg altid kan ringe til Alexander eller Christian, når jeg har brug for et ekstra sæt kompetente hænder til at løfte opgaverne”, siger Kim Knudsen.

Dialog-pizza løser problemerne
Christian og Alexander har henholdsvis efternavnene Jepsen og Wejlemann og arbejder som konsulenter for Viktech.

Alexander Wejlemann er Kim Knudsens kontaktperson på Sjælland, når der skal udføres store distanceopgaver væk fra fastlandet i Jylland. Alexander sætter en dyd i at holde kontakten med sine kunder ved lige og glatte eventuelle problemer med medarbejderne på byggepladserne ud, inden de eskalerer.

“Så spiser vi pizza sammen og snakker tingene igennem. Det plejer at løse problemerne”, siger Alexander Wejlemann og slår fast, at kontakten til kunderne skal være hyppig, ærlig og konstruktiv for at samarbejdet kan fungere optimalt.

"Når vi laver det, vi laver, og vi har med mennesker at gøre og arbejder under stadig mere og mere stramme deadlines på byggepladserne, så opstår der også udfordringer. Bumpene på vejen får vi altid løst  i fællesskab, så på den måde fungerer samarbejdet mellem Tømrerfirmaet Struer og Viktech virkelig godt”.

Kim Knudsen er enig i, at samarbejdet fungerer upåklageligt. I en byggebranche, som synes at blive mere og mere uforudsigelig for hvert nyt år, der går, er fleksibilitet en af de vigtigste dyder hos medarbejderne – både de fastansatte, og de eksterne, som hyres ind til forskellige projekter.

Hos Viktech hyrer kunderne mere en blot medarbejderen, de hyrer en hel pakkeløsning. Viktech sørger for transportmiddel, de rette værktøjer samt logi i den by, som projektet befinder sig i. Men vigtigst af alt, så supplerer de byggepladserne med dygtige medarbejdere, som godt kan stå distancen med Tømrerfirmaets Struers egne fastansatte. Det mener Kim Knudsen i hvert fald.

Viktech er en buffer i baghånden
Når man arbejder over hele landet og ofte løser omfattende opgaver flere hundrede kilometer væk fra sin base i Struer, så skal man føle sig tryg ved de eksterne hænder, man hyrer ind, forklarer virksomhedslederen. Og her spiller Viktechs konsulenter en altafgørende rolle i at finde de rette folk.

“Jeg har jo ikke en kinamands chance for at ringe til  Tyskland og hyre fire tømrer hjem til mit firma i en periode. Men i Christian og Alexander har jeg et stærkt bindeled til udlandet, og det er en uvurderlig hjælp. De har været dygtige til at finde arbejdskraft, som er specialiserede og har den faglige kundskab i orden. Fleksibilitet er en af grundpillerne i de fleste succesfulde tømrerfirmaer i dag, og det vil kun blive mere udtalt de kommende år. Hvis jeg ikke havde muligheden for at få hjælp udefra, ville jeg være nødsaget til at takke nej til en masse opgaver. Med Viktech i baghånden har jeg en buffer, jeg altid ved, at jeg kan trække på, hvis tingene spidser til. Og det samarbejde har uden tvivl været med til at gøre min virksomhed mere fleksibel og dermed også mere konkurrencedygtig”, siger Kim Knudsen.

Viktech
Runetoften 18
8210 Aarhus V
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34046603
P nummer: 1017244546

Kontaktperson

DAS
Ditte Arvad Sørensen
Content Marketing & Event Coordinator
+45 21970689 dso@viktech.dk

Send til en kollega

0.127