23948sdkhjf

Limfrie gulve skaber sanseoplevelser på dagcenter i Jönköpin

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

Lindens dagcenter i Jönköping flyttede for nyligt til nye lokaler, der er blevet ombygget og tilpasset. Her faldt valget på gulvløsninger fra Altro, i form af det klæbefrie gulv Altro Cantata ™.

Dagcenter Linden henvender sig til voksne med flere handicap, hvor alvorlig udviklingshæmning er et af handicappene. Virksomhedens arbejde omfatter sansestimulering, motorisk træning og kommunikation, og målet er at give intellektuelt og fysisk handicappede mennesker en meningsfuld hverdag.

I forbindelse med en flytning fra gamle lokaler valgte de at totalrenovere de nye lokaler, så de matchede virksomhedens behov. Da meget af virksomhedens arbejde udføres på gulvet, blev der stillet høje krav til det nye gulvs holdbarhed, udseende og komfort. Derfor valgte de at udstyre de nye lokaler med Altro Cantata, et limfrit gulv fra Altro.

Sanseindtryk fra gulv til loft

Hos Linden har der været meget fokus på at lade folk opleve tingene med alle deres sanser. Claudia Vlad, projektudvikler ved Jönköping Kommune, siger:

- Stedet anses som et job for folk at tage til, og der er noget for enhver smag her. De kan blandt andet lave mad, bade i jacuzzien, lege i legerummet eller modtage massage og terapi. Men det, vi fokuserer mest på, er at hjælpe dem med at absorbere sanseindtryk. For eksempel har vi tage, der efterligner en stjernehimmel, og vi ville gerne supplere med et gulv, der også kan tilbyde sanseoplevelser.

Hun fortsætter:

- Gulvet skal kunne fremme en god oplevelse for både syn og følelse, og farve og komfort er meget vigtige faktorer for vores sanser. Vi havde derfor brug for et gulv, der var behageligt, dæmpende og kunne modstå aftryksmærker fra kørestole og andre hjælpemidler. Desuden skal farveskemaet være beroligende og konsistent for at opretholde et ensartet sanseindtryk. Vi synes, at det gulv, vi har valgt fra Altro, opfylder alle kriterierne.

Let at arbejde med og glædeligt for øjet

Kommunen satte meget høje miljømæssige- og arbejdsmiljømål og ledte efter et gulv, der både var let og hurtigt at lægge. De sigtede efter at komme i gang med virksomheden så hurtigt som muligt og dermed undgå for lang nedlukningstid, hvilket er en stor grund til, at valget faldt på det limfrie gulv Altro Cantata. Takket være Altro Cantatas limfrie installationsteknologi er gulvene glatte og lette. Derudover tilbyder gulvet 14 dB akustisk dæmpning og er specielt udviklet til at passe til tungt belastede områder.

Monteringen af ​​gulvet blev foretaget af gulvlaget Martin Larsson fra Svärds Mattor. Han konkluderer:

- Altro Cantata er et meget flot gulv at arbejde med, især da det er limfrit. Det er let at arbejde med og blødt at skære, og det var meget let at lægge. Derudover var der flotte farver i de tæpper, der blev valgt, hvilket er godt for øjet.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

c/o
Altro Nordic AB
Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Send til en kollega

0.11