23948sdkhjf

Grøn omstilling i kommunerne kræver digitalisering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Frame

Der er stort fokus på grøn omstilling i kommunerne. Flere kommuner og regioner kræver bæredygtighedscertificering af deres byggeri. Det øger presset på de byggeansvarlige i kommunerne, og gør det endnu mere nødvendigt at finde nye digitale løsninger.

Flere kommuner og regioner kræver bæredygtighedscertificering af deres byggeri, og presset på de byggeansvarlige i kommunerne er stort i øjeblikket. I 2020 kom den Frivillige bæredygtighedsklasse – FBK – på banen og den frivillighed, navnet antyder er kun en stakket frist. I 2023 bliver flere af elementerne i FBK obligatoriske i Bygningsreglementet og dermed lovpligtige. 

De i forvejen komplekse byggeprojekter med omfattende dokumentation bliver om muligt endnu mere uoverskuelige, når bæredygtighedsdimensionen bliver lagt til. En digitalisering og gode ledelsesværktøjer er nødvendige, hvis bygherrer og øvrige ansvarlige for byggeprojekterne ikke skal drukne i processen.

Digitaliseringsmessen i Odense Congress Center,  der finder sted på torsdag den 30. september, har netop stor fokus på at give ansatte i kommuner og regioner de rigtige redskaber til at håndtere deres omfattende arbejdsområder inden for bl.a. byggeriet.

Frame, en SaaS startup, der i første halvdel af året fik funding for mere end fem millioner kr., deltager i Digitaliseringsmessen. Som en af de få virksomheder på messen har Frame fokus på bæredygtighed i byggeriet. Den innovative digitale platform er målrettet ledelse og certificering af bæredygtighed i byggeprojekter og strømliner og optimerer de ellers komplekse workflows indenfor bæredygtighedsledelse. Bæredygtighedsstandarder som DGNB og FBK er implementeret i Frame, og kan dermed tilføjes de enkelte projekter. 

En anden stor udfordring for kommunerne er, at få deres bæredygtighedsvisioner gjort konkrete og målbare og få de konkrete mål integreret i byggeprojektet lige fra starten. Som Mike Staunstrup, chefrådgiver for bæredygtighed hos Kuben Management, udtrykker det:

 - Frames platform tillader en systematisk tilgang til at opnå bygherrens målsætninger med god kommunikation som drivkraft. Kommunikation og ledelse er helt centrale emner, når vi i branchen skal arbejde seriøst med bæredygtigt byggeri, og for at komme godt i mål, skal alle aktører være med.

Med det i forvejen store arbejdspres på de ansatte inden for kommunalt byggeri øges nødvendigheden af de rigtige redskaber til at lette processen. At få digitale redskaber til at afløse de manuelle processer i forbindelse med dokumentation og certificering inden for byggeriet vil uden tvivl være en af løsningerne.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Frame

Bragesgade 8B
2200 København N
Danmark
Frame

Send til en kollega

0.109