23948sdkhjf

Totalentreprise på mega projekt for BIOFOS

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wicotec Kirkebjerg A/S

WK har underskrevet totalentreprisekontrakt med BIOFOS om et mega projekt på Danmarks største renseanlæg.

Projektet, som er en del af en større udbygning af BIOFOS’ renseanlæg frem til 2027, bidrager til, at der sendes mindre mængde af spildevand ud i Øresund uden at have været igennem alle rensetrin. WK har skrevet under på det første delprojekt, det såkaldte ”bundbeluftningsprojekt”. Projektet går i al sin enkelthed ud på, at der fremover vil blive tilført luft ind i bunden af BIOFOS’ luftningstanke, som er et stort bassin, hvor en del af renseprocessen foregår. I dag føres luften ind i toppen af luftningstankene.

Som total teknikentreprenør skal WK i samarbejde med rådgiver Krüger A/S og underentreprenør Biomizing A/S projektere projektet efterfulgt af udførelse af bundbeluftningen i renseanlæggene.

 WK skal tømme og rense rensningsbassinerne samt udføre alle elforsyninger og bygningsarbejdere. WKs datterselskab Holmskov A/S skal, i samarbejde med Biomizing, udføre rørarbejder i rustfrit stål.

Når hovedstadsområdet vokser, skal mere vand renses

Store boligbyggerier popper op og stadigt flere mennesker bosætter sig i Københavnsområdet og derved belastes kloaksystemerne og renseanlæggene. Det samme gør de regnskyl, hvor der kommer endnu mere vand på kort tid, end vi tidligere har set. For at sikre, at renseanlæggene også i fremtiden kan følge med de store vandmængder, er dette udbygningsprojekt igangsat og i alt fem Initiativer i projektet skal sikre, at spildevandet kan renses helt frem til 2045.

”I WK er vi stolte over, at vi kan bidrage med vores tværfaglige kompetencer, i projektering og udførelse af bundbeluftningen. Vi bidrager til rensning af mere spildevand på kortere tid og sikring af den kvalitet af vand, som vi i Danmark er vant til” fortæller Claus Schmidt, Direktør i WK.

Også en gevinst for livet i havet: Udledning af kvælstof reduceres med op til 200 tons årligt

Også dyrelivet i Øresund får glæde af, at mængden af bypass reduceres (spildevand, som kun har været igennem den første del af renseprocessen, hvor større ting som toiletpapir, sorteres fra) Urin, afføring og industri efterlader nemlig næringsstoffet kvælstof i vandet, hvilket kan føre til kraftig algeopblomstring, iltsvind og i værste fald fiskedød. Når udbygningen er færdig, vil mængden af udledt kvælstof til Øresund være reduceret med op til 200 tons årligt.

Faktaboks: Om BIOFOS – Danmarks største spildevandsvirksomhed

BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed, som renser brugt vand, også kaldet spildevand, for 1,2
mio. borgere i hovedstadsområdet. I 2020 rensede BIOFOS cirka 109 mio. m3 spildevand. BIOFOS renser spildevandet fra sine tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen. Ressourcerne i spildevandet udnyttes til klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet.

På billedet fra venstre Søren Heegard, Økonomidirektør BIOFOS, Claus Schmidt, Direktør WK, Bøje Nielsen, Afdelingsdirektør Anlæg WK og Susanne Juhl, bestyrelsesformand BIOFOS.

Foto: HviidPhotography (Anders Hviid)


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wicotec Kirkebjerg A/S

Dybendal Alle 10, 2630 Taastrup
2630 Taastrup
Danmark
Wicotec Kirkebjerg A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094