23948sdkhjf

Find vejen tilbage på arbejdsmarkedet sådan

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der kan være mange gode grunde til at du er arbejdsløs. Uanset hvad årsagen er, er det dog ikke altid er det bare er sådan lige til at finde et nyt lige med det samme.

I hvert fald ikke hvis du er kræsen, hvilket eksperter og ansatte i jobcentre siger, at man hellere end gerne må være. Når det er sagt, kan det være frustrerende at sende den ene ansøgning efter den anden, med afslag efter afslag, og måske er tiden inde til, at du skal prøve at få arbejdsgiverens opmærksomhed på en anden måde.

Kontakt et vikarbureau
Selvom det er de færreste som drømmer om vikariater, kan netop et vikarbureau være et godt sted at tage kontakt til, hvis du mangler arbejde. Får du job gennem et vikarbureau, er det nemlig din vej ind i firmaet, og ikke mindst din mulighed for at imponere cheferne og gøre dig værdsat. Gør du det godt i dit vikariat, sker det ofte, at vikariatet forlænges eller ligefrem veksles til en fast stilling. Selv et midlertidig vikariat kan være guldt værd for din fremtidige jobsøgning. Er du på udkig efter et arbejde i og omkring Odense inden for produktion og byggeri, kan du tjekke de forskellige vikarbureauer Odense ud, og se om de har et match til dig. 

Kompetenceudvikling
Verden er i konstant udvikling, og selvfølgeligt er de mange job vi besidder derfor også det. De teknikker og kompetencer der var påkrævet for bare 20-30 år siden, kan være vidt forskellige fra de kompetencer som arbejdsgiverne i dag søger. Dette gælder inden for stort set samtlige fag og erhverv, lige fra tømrer og murer til ingeniører og SOSU´er. En god måde at gøre dig mere attraktiv over for arbejdsgiverne på, er derfor ved at udvikle dine kompetencer gennem kurser og skoleforløb. Ofte kan du få god hjælp hos jobcenteret til, hvilke kurser som giver bedst mening for dig i din situation.

Vigtigheden af et stærkt netværk
Rigtig mange job - særligt i den private sektor - bliver besat af en der er blevet anbefalet gennem en ven, bekendt eller lignenden til et i firmaet. Det kan derfor ikke undervurderes, hvor vigtigt og brugbar et godt netværk kan være. Mangler du et job, skal du derfor ikke være bleg for at kontakte gennem venner, kolleger, bekendte og folk du har mødt på din vej til diverse kurser og skoleforløb. For mange kan det være grænseoverskridende at skulle række ud og spørge andre om hjælp til at finde et arbejde. Langt de fleste hjælper dog hellere end gerne, så vær ikke bleg for at række ud til andre - måske du kan hjælpe dem engang senere når de mangler et job.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.109