23948sdkhjf

Arbejdsmiljø er vigtigt- i skurvognen og på direktionsgangen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Arbejdsmiljøet er noget, danske virksomheder har stort fokus på og som der gennem de sidste mange år er arbejdet intenst med på mange virksomheder.

Ikke alene stilles der krav fra myndighederne i form af Arbejdstilsynet, men også ønsket om at tiltrække gode medarbejdere motiverer virksomheder til at prioritere dette område for at tiltrække arbejdskraft. Og så er der heldigvis også mange virksomhedsejere, der ganske enkelt ønsker at drive deres forretning på en sober og ordentlig måde, hvor gode arbejdsforhold for de ansatte er en del af konceptet.

Arbejdsmiljø er mange ting, og det kan være forskelligt, hvad de ansatte betragter som vigtigt for at man føler, man har et godt arbejdsmiljø på sin arbejdsplads. Ofte tænker man ikke over det gode arbejdsmiljø før man bliver klar over, at det ikke er der, og desværre ses det i stigende grad, at folk går ned med stress ikke kun på grund af for stort arbejdspres men også på grund af et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

God kaffe giver god stemning
En ting som kan synes som en bagatel, men som har en betydning for medarbejderne, da de trods alt tilbringer mange timer på arbejdspladsen, er kaffen. I gamle dage måtte man selv tage sin kaffe med på arbejde, men i dag er det ualmindeligt, hvis arbejdspladsen ikke tilbyder en eller anden form for kaffe. I den skrabede ende ser man pulverkaffe, mens andre forkæler deres medarbejdere med Senseo original kaffe, og det er noget, der kan skabe god stemning på en arbejdsplads.

Mange kender Senseo derhjemmefra og ved, hvor god kaffe man kan lave på sådan en maskine.

Fokus på den gode tone
En anden ting, der er vigtig for et godt arbejdsmiljø, er omgangstonen. Både kolleger i mellem og i omgangen mellem leder og medarbejder er det afgørende, at der er en god tone, hvor alle føler sig respekteret. Selvom man går op og ned ad hinanden hver dag og måske får et næsten familiært forhold, er det af stor vigtighed at tale pænt til hinanden og respektere hinandens grænser for, hvordan man kan tale og hvad man kan sige.

Sikkerhed frem for alt
Nok er god kaffe og en sober omgangstone vigtigt for det gode arbejdsmiljø, men noget der aldrig må gås på kompromis med er sikkerheden. Her er det vigtigt at have et stort fokus på at virksomheden lever op til de regler og krav, der stilles til de enkelte funktioner og maskiner.

Virksomheder, hvor der arbejdes med manuelt arbejde, og hvor der dermed er risiko for at komme til skade, bør have et arbejdsmiljøudvalg, som kontinuerligt beskæftiger sig med sikkerhed i virksomheden. Det er dog også vigtigt, at kontormedarbejdere har ergonomisk korrekte arbejdsredskaber til rådighed, således at de ikke belaster kroppen unødvendigt og potentielt risikerer skader.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.094