23948sdkhjf
Del siden
Annonce

FAKRO på rette spor

FAKRO Danmark A/S kom ud af det hektiske 2020 med vækst på toplinjen og et positivt resultat.

Her følger et interview med direktøren for FAKRO i Danmark, Jon Tougaard.

Hvorledes oplevede FAKRO 2020?

Som alle andre virksomheder - men i forskellig grad - blev vi ramt af pandemien og måtte tage samtlige planer for året op til revurdering. Det var jo tidligt på året, at Danmark lukkede ned, og ingen vidste på det tidspunkt hvad det ville komme til at betyde for os alle sammen. Som året kom i gang og danskerne var blevet sendt hjem fra arbejde med løn og masser af tid, eksploderede efterspørgslen efter byggematerialer blandt private kunder.

Hvordan reagerede I på det?

Kombinationen med stor efterspørgsel og fabrikker, som i mange tilfælde skulle overholde en række forebyggelseskrav grundet pandemi og derved var stækkede, betød hurtigt lange leveringstider på de mest populære produkter. Vi gjorde det, at vi hurtigt bestilte ekstra meget til lagrene for derved at opretholde leverancerne længst muligt. Det lykkedes til dels.

FAKRO introducerede en ny strategi fra 2020 - hvordan har det udviklet sig?

Overraskende nok, helt efter planen. Vores aftaler i Danmark i årene 2016-2019 var ganske enkelt ikke gensidigt fordelagtige og vi tabte for mange penge. Derfor besluttede vi, at vi fra 2020 ville viske tavlen ren og køre videre uden de dyre aftaler med forhandlerleddet. Det betød, at vi for 2020 kom ud med et fornuftigt resultat på bundlinjen og voksede lidt på toppen. Vi har og har haft et godt samarbejde med de mange trælaster, men det var ganske enkelt blevet for dyrt for os - det afspejles ganske tydeligt i regnskabstallene.

Hvad med 2021 og frem?

Strategien kører videre i en revideret udgave og vi har efter 8,5 år i Danmark lært hvad der virker for os og hvad der ikke gør. Markedet er vel nok et af de mest konkurrenceprægede FAKRO opererer på verden over, og man skal tidligt op når man skal vinde markedsandele fra aktørerne indenfor vores to kategorier, ovenlys og trapper. 

Har FAKRO nyheder for de kommende år?

Vi udvikler konstant på vores produkter og nyhederne introduceres løbende. For Danmark vil vi rigtig gerne gøre det mere enkelt og lige til at handle med os og en af de tiltag dér er at begrænse os til det de danske kunder efterspørger mest. Priserne er under pres grundet stigende råvarepriser og det gælder for alle leverandører af byggematerialer. Men vi forsøger at udligne stigninger så godt som muligt så vi ikke ødelægger markedet for os selv. Kunderne skal forvente stigende priser, men vi skal samtidig følge markedet som tidligere. Både FAKRO og konkurrenterne har ført en fornuftig prisstrategi i år som 2020 og 2021 og det kan vi godt være stolte af.

Hvad forventer I jer af 2021?

Sidste år var et ualmindeligt år og 2021 er blevet om end ikke endnu mere mærkeligt. Leveringstiderne er stukket af i den forkerte retning for mange, men FAKRO formår at levere indenfor de tider vi er kendt for som typisk er 1-3 uger afhængigt af produkt, mængde osv.  Første halvdel af året er gået bedre end planlagt og vi er godt tilfredse. Vi forventer, at sidste halvår tilmed viser styrke og gode resultater, men det er for tidligt at spå om hvad der sker i en tid der er så uforudsigelig. Det skal man være forsigtig med.

Hvad er planerne for FAKRO i Danmark fremover?

Nu er det jo klogest at holde kortene lidt ind til kroppen, men vi vil vækste organisk på begge produktkategorier da vi er af den klare opfattelse, at potentialet på det danske marked er langt større for FAKRO. Kunderne er generelt godt tilfredse med vores produkter og løsninger og det skal vi benytte os af til at ekspandere.

FAKRO Danmark

FAKRO Danmark A/S
Bredgade 45
7400 Herning
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35031294

Kontaktperson

Jon Tougaard
Adm. direktør
+45 70252531 jon.tougaard@fakro.dk

Send til en kollega

0.063