23948sdkhjf

Optimer let akustikken - uanset brug og udformning af rummet

| Medlemsnyhed | Indrykket af DAMPA ApS

Med DAMPAs robuste og bæredygtige akustikløsninger kan du nemt optimere akustikken i både nye rum og de rum, som allerede er taget i brug - hvad end du har brug for produkter med absorptionsklasse A, B eller C

Med DAMPAs væghængte akustikpaneler i metal, DAMPA® Silent Board, kan akustikken let optimeres i eksisterende såvel som nye projekter. Alt sammen tilpasset dine designønsker og dine behov – dette gælder også i travle og udsatte områder såsom skoler og gangarealer.

Få en optimal akustik

For at opnå en optimal akustik anbefaler vi, at der tilføjes akustikpaneler eller andre lydabsorberende elementer på væggene svarede til 10-20 % af rummets gulvareal.

Når du optimerer akustikken i et rum, skal du altid have fokus på rummets udformning og brug. Ved rum med højt til loftet vil det fungere bedre med væghængte lydabsorberende elementer, da de vil være tættere på lydkilden.

Det bedste fra tre verdener

”Metal og akustik siges sjældent i samme sætning – i hvert fald ikke når vi bevæger os udenfor DAMPA” fortæller Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA og fortsætter:

Det er desværre ærgerligt, for ved at perforere den metalplade, som vores logik fortæller os, er lydreflekterende, så får vi skabt en resonansabsorbent kombineret med en membranabsorbent.

Når resonansabsorbenten rammes af lydbølger vil de små luftpropper, der findes i de perforerede huller udføre svingninger som modvirkes af luften bagved pladen. Luften her virker som en fjeder, der søger at bringe de nu svingende luftpropper tilbage til hvilestilling og modvirker dermed lydbølgernes bevægelser. På den måde opnås der lydabsorption i selv de lave frekvensområder.

Når vi samtidig kombinerer resonansabsorbenten med en blød porøsabsorbent, f.eks. akustikfilt, får vi en løsning med det bedste fra de tre absorbentverdener, hvor akustikken kan tilpasses de specifikke akustiske behov i lokalet. Derfor kan vi med metallets egenskaber opnå akustikløsninger i alle lydabsorptionsklasser – også A” slutter Mogens Kjærgaard.

Metal i det bæredygtige byggeri

Stål, som DAMPA® Silent Board produceres  i, er et tungt materiale at udvinde, men det betyder ikek desto mindre, at materialet er fordelagtigt for vores planet.

Med stålets egenskaber kan alle DAMPAs produkter:

  • Genanvendes langt ude i fremtiden ved relativt få ressourcer, dermed kan det blive ved med at indgå i det cirkulære kredsløb.
  • Genbruges 100 %. Stålets robusthed sørger for akustikpanelernes lange levetid. Vi ser ofte, at metalløsningerne lever længere end selve bygningerne.

Læs meget mere om væghængte akustikpaneler fra DAMPA

Læs meget mere om DAMPAs fokus på bæredygtighed

Har du spørgsmål til DAMPAs produkter eller ønsker optimering af din akustik, så kontakt DAMPA på dampa@dampa.dk eller telefon +45 63 76 13 00.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DAMPA ApS

Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Danmark
DAMPA ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.141