23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Utraditionelt talentprogram baner vejen for job

I samarbejde med konsulentbureauet Lead the Talent har ISOVER givet jobsøgende akademikere fra Trekantsområdet en udfordring, som de skulle løse i fællesskab.

Til dagligt er det medarbejdere med speciale i fabriksarbejde, administration eller salg, der får hjulene til at køre rundt på Saint-Gobain ISOVER-fabrikken i Vamdrup. Men i samarbejde med Lead the Talent – et konsulentbureau, der i tæt samspil med a-kasser og jobcentre kobler ledige akademikere med virksomheder i deres lokalområde – har ISOVER sammensat en gruppe på fire jobsøgende akademikere fra Trekantsområde til en projektopgave.

Formålet med talentudviklingsprogrammet er at styrke deltagernes netværk og muligheder på jobmarkedet. De fire i alderen 30-63 år har med vidt forskellig baggrund og uddannelse kun én ting tilfælles, nemlig at de aldrig tidligere har arbejdet med byggebranchen. Halvvejs inde i forløbet har to af deltagerne allerede fået tilbudt et fast job i andre virksomheder.

Gruppe med forskellige talenter

Jørgen Antonsen på 63 er oprindeligt uddannet som gymnasielærer og har arbejdet som sælger inden for it-, tele- og energisektoren, Helene Kofoed-Pihl på 30 år er nyuddannet cand.mag i religionsvidenskab og samfundsfag, Phuong Hoang på 37 er uddannet matematiker og økonom og Lene Normann Jensen på 41 år er uddannet arkitekt.

Det er langt fra de jobprofiler, man normalt møder på fabrikken hos ISOVER, men i en periode på to måneder mødtes de fire kandidater mandag til torsdag for i fællesskab at udvikle en markedsanalyse til ISOVER, der som en af verdens mest moderne glasuldsfabrikker fremstiller klima- og CO2-venlige isoleringsløsninger med op til 75 procent genanvendt glas. En analyse, som spænder bredt over byggebranchen og også omhandler Saint-Gobain Weber og Saint-Gobain Gyproc, der producerer byggematerialer i mørtel og gips.

 Hver fredag skriver projektgruppen deres egne jobansøgninger, og det har altså givet pote for to kandidater, Jørgen og Phuong, der allerede kunne starte i nyt job fra starten af juni. Projektet varer egentlig i 3 måneder, fra april til og med juni, så de to tilbageværende kandidater fortsætter nu forløbet som en tomandsgruppe.  De arbejder støt og roligt videre med alle de idéer og vinkler, som firemandsgruppen allerede er nået frem til.

 Viden om målgruppens fortællinger og ritualer

”Vi kan allerede nu se konturerne af nogle helt konkrete og brugbare løsninger på den opgave, vi stillede gruppen. Vores nyuddannede kandidat i religionsvidenskab og samfundsfag er for eksempel kommet med forfriskende og utraditionelle redskaber til at analysere vores målgruppes fortællinger, ritualer, vaner og adfærd. I samspil med en erfaren sælger, en kandidat med økonomisk tæft og en arkitekt med speciale i interaktions- og oplevelsesdesign har det givet opgaveløsningen en flyvende start,” fortæller Marit Petersen, projektleder på forløbet og Marketing Communication Manager hos Saint-Gobain og fortsætter:

”Oprindeligt kontaktede vi Lead the Talent, fordi vi så en mulighed for at få udarbejdet en markedsanalyse med et andet blik på situationen, end vi normalt får. Samtidig var det et stærkt incitament, at vi kunne kombinere det med at hjælpe lokale jobsøgende akademikere som led i vores mål om at være en socialt bæredygtig virksomhed. Vi ønskede helt bevidst en gruppe med stor diversitet, og det har givet os en gruppe af vidt forskellige kandidater, der arbejder fantastisk godt sammen. De ser vores virksomhed med helt friske øjne, og det giver nogle værdifulde indsigter, som vi klart kan bruge fremadrettet,” fortæller Marit Petersen.

Mange erfaringer rigere

Erfaring, større netværk og det team-baserede forløb er netop nogle af de elementer, de fire talenter selv fremhæver som værdifuldt for dem på jobmarkedet.

”Fremtidens arbejdsmarked vil i høj grad være karakteriseret ved projektforløb, samarbejde på tværs af faglighed og konstante forandringer. Et forløb som Lead the Talent forløbet hos Saint-Gobain giver desuden et helt konkret indblik i, hvordan verden og værdikæder ser ud nu og efter coronapandemien,” siger Jørgen Antonsen, der allerede har fået fast job som sælger i virksomheden Amalo. Han startede i starten af juni, hvorefter gruppen arbejder videre med de erfaringer og idéer, som Jørgen Antonsen allerede har bidraget med.

Han bakkes op af Phuong Hoang, der ligesom Jørgen også har fået job i virksomheden Mlmc Holding ApS fra 4. juni. Hun har været glad for at få lov at bruge sine kompetencer inden for økonomi i samspil med resten af gruppen, der nu også arbejder videre med hendes bidrag til opgaven:

”Jeg har erfaring fra blandt andet matematikundervisning og som pædagog, og vil gerne tilbage til mit karrierespor, nemlig økonomi. Saint-Gobain er en spændende virksomhed med en international profil, og jeg identificerer mig med deres værdier i forhold til syn på bæredygtighed og socialt ansvar. Jeg vil gerne udvide mit netværk, og med Lead the Talent projektet fik jeg mulighed for at arbejde med gode kolleger og jeg har haft en god mentor, som har hjulpet mig meget med jobsøgning,” siger Phuong Hoang.  

Firemandsgruppen hos ISOVER blev sammensat efter en form for speeddating, hvor virksomheder og ledige kunne byde hinanden op til dans – med udgangspunkt i en konkret opgavebeskrivelse fra virksomheden. Som arkitekt har Lene Normann Jensen erfaring med interaktions- og oplevelsesdesign og har hos Trapholt i Kolding arbejdet med konceptudvikling, formidling, facilitering og udstillingsdesign, men hun har ikke tidligere haft direkte berøring med byggebranchen.

”Uanset hvilket tema eller produkt, der er tale om, så er det selve processen det handler om i min verden. ISOVERs caseopgave tiltalte mig meget, og det har været centralt, at den skal løses i samarbejde med en gruppe, som er sammensat med så forskellige fagligheder. Vi lærer og udvikler os individuelt, samtidigt med, at vi spiller hinanden stærke,” siger Lene Normann Jensen.

Som nyuddannet religionssociolog virker byggebranchen heller ikke som det oplagte valg for Helene Kofoed-Pihl, der ser Lead the Talent forløbet hos ISOVER som en oplagt mulighed for at få erfaring med projektarbejde og få indblik i arbejdet i en stor, privat virksomhed. Og den åbne tilgang til at forstå religiøse gruppers adfærd kan hun sagtens bruge i gruppens analyse af håndværkersegmentet:

”I vores gruppe har vi meget forskellige baggrunde og kompetencer, og det gør idégenereringen rigtigt sjov, fordi vi har mange forskellige indfaldsvinkler til det samme emne. Jeg anskuer for eksempel håndværkergruppen som en slags ’religiøs gruppe’ i mit arbejde med at undersøge deres fortællinger, ritualer, ’hellige steder,’ vaner og adfærd,” fortæller Helene Kofoed-Pihl.

Efter at Jørgen og Phuong halvvejs inde i forløbet fik et fast job i andre virksomheder, blev gruppen reduceret i antal, men ikke i deres engagement. Fagligt har de to talenter, Helene og Lene, suppleret hinanden godt, og har netop afsluttet forløbet med en præsentation af opgaven. De har begge sagt ja til en projektansættelse i et tre-måneders forløb hos ISOVER efter sommerferien.

Saint-Gobain Denmark A/S, Isover
Østermarksvej 4
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59983016
P nummer: 1000301355

Kontaktperson

MP

Send til en kollega

0.078